Hur Länge Håller Paj I Kylen?
Paj i kylen? Jag ska göra köttfärspaj och broccolipaj och jag hade velat göra dem 3 dagar innan. Jag undrar om jag kan ha dem i kylen så länge utan att dem blir dåliga? – Pillan Nja. tre dagar låter som i längsta laget i mina öron. Jag hade nog frusit ner dem om jag var tvungen att göra dem så lång tid i förväg. Att baka dagen före är alltid okej, om man kyler pajen fort. Två dagar kan också gå – om det är riktigt kallt och du är noga med kylningen. Men tre. jag skulle nog avråda. Sparka igång dagen med stil! Hembakta vinner över vilket morgonhumör som helst. En bra start tycks kunna påverka hela dagen. Och få saker får en på lika bra humör som nybakat bröd till frukost! Njut av mjuka med smör och god hårdost. Baka och servera med favoritmarmeladen och hela kannan nybryggt te.
Contents
- 1 Hur länge kan man ha en paj i kylen?
- 2 Kan man äta en vecka gammal paj?
- 3 Kan pajdeg bli gammal?
- 4 Vad kan hända om man äter gammal köttfärs?
- 5 Kan man frysa om paj?
- 6 Varför ska man ha pajdeg i kylen?
- 7 Hur länge kan man ha paj i frysen?
- 8 Hur länge klarar sig en rabarberpaj i kylen?
- 9 Kan man ställa in en varm paj i kylen?
- 10 Hur värmer man bäst en paj?
- 11 Kan man spara pajdeg i kylen?
- 12 Hur länge håller Kycklingpaj i kylen?
Hur länge kan man ha en paj i kylen?
Hur länge håller ostpaj? – Västerbottenpaj håller upp till en vecka i kylskåp. Pajen brukar oftast upplevas som ännu godare när den fått stå till sig ett tag i kylskåp, så Västerbottenpajen och ostpaj över huvud taget kan med fördel göras åtminstone dagen innan den ska ätas.
Kan man äta en vecka gammal paj?
Kan smulpajen stå två dagar i kylen? Hej, har bakat två två glutenfria smulpajer som ska ätas om två dagar. De kyldes direkt och står i kylen – går de fortfarande att äta el har jag gjort dem för tidigt? Kom på det i efterhand. – Louise Hej! Eftersom du kylde pajerna direkt tror jag inte att det är någon som helst fara att låta dem stå två dagar. Känner du dig osäker kan du alltid värma dem en stund i ugnen, det är dessutom väldigt gott med lite ljummen paj. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av Arne Nilsson, Borås 15 september 2020 Har druckit antik whisky med bror Kaj Konjak, ingen av oss blev akut sjuka. Ät upp, pojkar! Arne Nilsson, Borås Rapportera olämplig kommentar Kommentar av osignerat 18 augusti 2020 Kan man äta krusbärspaj som har stått i kylen i 6 dagar ? Rapportera olämplig kommentar Kommentar av osignerat 20 september 2019 Åt av min jätt smulpaj till frukost i en vecka! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av A 2 april 2015 Jag brukade göra en dubbel sats smulpaj och det tog ca en vecka att äta upp den. Värmde i portioner i mikron när man kände för det. Det går lungt att äta den efter två dagar 🙂 Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd ! hembakatbrod.se Vem kan motstå nybakade bullar? Nu öppnar bakabullar.se, sajten med våra favoritrecept på bullar! Kall mjölk och varma kanelbullar, Eller kanske ett helt fat nybakade vaniljbullar till kaffet? Vi älskar dessa mjuka, söta vetebullar och alla har sin favoritsort. bakabullar.se Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak! Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet. Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan. Läs mer,Hur länge kan man förvara Köttfärspaj i kylen?
Hur länge håller köttfärssås i kylen? – Hur är det då med tillagad köttfärs? Hur länge håller exempelvis en köttfärssås i kylskåpet? Jo, generellt sett håller tillagad mat fyra till fem dagar i kylskåpet, och ibland så länge som en vecka. Tänk på att alltid låta maten svalna av innan du sätter in den i kylen, annars kan kylskåpet bli för varmt och hållbarheten på andra kylvaror som mejeriprodukter kan då förkortas.
Hur länge håller en Bärpaj i kylen?
Hur länge håller paj i kylen? – En riktlinje är fyra–fem dagar upp till en vecka, enligt Livsmedelsverket. Det viktigaste är att man har god hygien när pajen bakas och att den kyls ner innan man lägger in den i kylskåpet. Låt den svalna, förslut den och ställ in i kylen.
Hur länge håller sig en västerbottenpaj i kylen?
Pajfyllning: –
- 3 st ägg
- 0,5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 2 dl vispgrädde
- eller 3 dl turkisk yoghurt
Blanda ner grädden.
150 g västerbottensost eller en annan lagrad ost
Serveringstips: Servera gärna pajen med en sallad. Passar även perfekt till kräftskivan. GI Tips: Ta grahamsmjöl i pajdegen, gärna dinkel så får den här pajen lågt GI. Variationstips: Det går att ta andra sorters ost än Västerbotten. Tänk dock på att välja en lagrad som har lite mer smak så blir pajen godare. Hållbarhet och förvaring: Pajen håller sig i kylskåp i minst 5 dygn. Den går också bra att frysa. | Paj, Piroger & Pizza | Tillbehör till Kräftskivan | Vegetariskt | E-postadress: Det är frivilligt att ange sin epostadress. Din epostadress visas ej ! Du behöver inte oroa dig för SPAM! Din epostadress används till att:
- skicka svar till dig
- visa din avatar om du har en registrerad avatar på gravatar.com
Kontroll Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar. Vill du ha svar? Prenumerera på svar Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd. Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut. 💬 Svar till Anders ✏️ Skrivet av Susanne 2019-07-14 19:39 Kul att du tyckte om den! ✏️ Skrivet av Anders 2019-06-24 13:17 Super gott.populärt på kräftkalaset ⭐ webmaster 💬 Svar till Irina ✏️ Skrivet av Susanne 2018-08-24 19:38 Varsågod och tack för att du skrev! Hoppas den smakar bra! ✏️ Skrivet av Irina 2018-08-17 16:34 Tack för det goda receptet. Det blir en härlig middag ikväll! ⭐ webmaster 💬 Svar till anita ✏️ Skrivet av Susanne 2018-02-14 19:38 Vad trevligt att du tycker om mina recept! Tack!
Hur förvarar man paj bäst?
Hur länge i rumstemperatur? hur länge kan en färdiggräddad smulpaj med hallon stå framme i rumstemperatur. Tål den att stå framme flera dagar? – Eva Hej! Täck över kakan och ställ den i kylskåp – det är en bättre förvaring. Kortare tid, t ex över natten, ska det inte vara någon fara att låta pajen stå i rumstemperatur. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av Anna 3 mars 2023 Jag undrar om man kan ha en smulpaj framme till dagen efter Rapportera olämplig kommentar Kommentar av osignerat 13 juni 2021 hej, hur jag jag spara en obakad smulpaj med äpple och en obakad sockerkaka Kommentar av Sanne 6 augusti 2014 Hur länge håller en smulpaj om den står kyld hela tiden!? Redaktionens kommentar 2-3 dygn minst. Småkakor som smälter i munnen. Blanda modern och klassiskt och servera läckra småkakor till latten! bakakaka.se När man kämpat sig genom snåret och fintat hallonmaskarna är det bara ren njutning kvar. Tårta fylld med halloncurd, någon? Hallon är det kanske mest användbara bäret i bakning. Med choklad till hallonkladdkaka eller med lakrits i en marängtårta bidrar de med härlig arom. bakatårta.se Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak! Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet. Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan. Läs mer,Kan man äta 3 dagar gammal mat?
Sista förbrukningsdag – Efter att en vara har passerat sista förbrukningsdagen betyder det att livsmedlet ofta är en direkt hälsorisk. Sista förbrukningsdag används för känsliga varor som köttfärs, rått kött, fisk, skaldjur och fågel samt ibland även gravade och rökta produkter.
Kan man äta 5 dagar gammal mat?
Ägg På förpackningarna brukar det stå att äggen håller sig i 28 dagar efter värpning, men det är ingenting du ska stirra dig blind på. Om du förvarar dina ägg i kylskåpet med spetsen neråt håller de i upp till tre månader. Ett kokt ägg som förvaras i kylskåp håller i ungefär en vecka.
Är du osäker på hur gamla dina ägg är kan du göra ett smart test. Lägg ägget i en kastrull med vatten. Ett färskt ägg lägger sig i botten, ett ägg som är några veckor gammalt reser sig litegrann och ett gammalt ägg flyter. Mjölk Mjölk är ett relativt känsligt livsmedel och mår bra av att förvaras kallt.
Bäst före-datumet på mjölkpaketen är satt efter förvaring i max +8 grader, men om du förvarar din mjölkförpackning i +4 grader istället håller mjölken nästan dubbelt så länge. Yoghurt Eftersom yoghurt är en syrad mjölkprodukt håller den längre än till exempel grädde och mjölk.
- Har du yoghurten ordentligt kyld kan den hålla upp till 10 dagar efter bäst före-datum.
- Ika bara så det inte bildas mögel kring öppningen, i så fall bör du slänga hela förpackningen.
- Ost Ost har lång hållbarhet så länge du förvarar den i kylen.
- Om du upptäcker mögel är det bara att skära bort, men ta ytterligare någon centimeter för säkerhets skull.
Har du mycket ost över som börjar sjunga på sista refrängen går det utmärkt att riva och frysa in – det är perfekt att ta fram när du gör pizza, lasagne eller paj. Matlådan Har du en matlåda i kylen som du är osäker på om du bör äta eller inte? Tillagad och upphettad mat håller normalt 5–7 dagar i kylskåp.
Kan man äta 4 dagar gammal mat?
Så länge håller den tillagade maten i kylskåp – Kött: Upp till en vecka. Fisk: 2–3 dagar, Kokta ägg: 3–4 dagar. Ris och potatis: 4–5 dagar. Kyckling: Ca 5 dagar. Pannkakor/plättar: Upp till en vecka. Stekt eller grillad ost: 2–3 dagar Mjölkbaserade såser (t ex bechamel och ostsås): Upp till en vecka.
Kan pajdeg bli gammal?
Oätlig deg? I går använde jag två färdiga pizzadegar från Pop Bakery som nästan hade passerat sista förbrukningsdag med en månad och slogs igen av hur absurt det är att en produkt som färdig deg har sista förbrukningsdag. Enligt EU-förordningen artikel 25 ska sista förbrukningsdag sättas produkter som “efter en kort period kan antas utgöra en omedelbar fara för människors hälsa”.
Eftersom en deg i en obruten förpackning, som dessutom ska hettas upp innan den äts, skulle utgöra en fara för människors hälsa är naturligtvis otänkbart. Produkten är alltså felmärkt och har varit det i flera år. Jag har varit i kontakt med Pop Bakerys franska kvalitetschef om saken ett par gånger under arbetet med artiklar om saken.
Han håller envist fast vid att deras produkter inte är felmärkta, men hävdar samtidigt att deras produkter inte är farliga att äta efter datumet. Att produkterna är märkta med sista förbrukningsdag istället för bäst före-datum gör att butiker är förbjudna att sälja dem efter datumet och skänka dem till välgörenhet.
Och det lär också göra att konsumenter blir mer rädda för att använda dem om datumet är passerat. Det som händer med de färdiga degarna när de blir gamla är att de får lite bubblor i sig och luktar svagt av alkohol, men smaken när man lagar till dem är det inget fel på. De smakar precis som halvkass färdig deg brukar göra.
Och sjuk blir man naturligtvis inte. Gilla Dumpstringslyx på Facebook för mer om datummärkningar! : Oätlig deg?
Vad kan hända om man äter gammal köttfärs?
Köttfärsens färg – Ibland kan du stöta på köttfärs som är väldigt röd i färgen, ibland är den mer rosa och ibland har färsen antagit en grå ton. När kött är helt färskt är det purpurfärgat av pigmentet myoglobin. I luft reagerar myoglobinet med syre och omvandlas till oxymyoglobin som ger en klarröd färg.
- Efter en lite längre stund när köttet haft kontakt med luft och om syretrycket är lågt så går pigmentet över i metmyoglobin på grund av oxidation av järnjonen Fe2+ till Fe3+, och köttet antar en brun/grå-färg.
- Det är inte farligt på något sätt att äta kött eller köttfärs som har blivit grå på sina ställen, men det kan däremot se oaptitligt ut.
Tillagas färsen antar den samma färg rätt igenom. Med köttfärs är det extra viktigt att hålla kylkedjan obruten, först i butiken och sedan från butiken till hemmet. Köttfärsens färg påverkas också av atmosfär och vilket syretryck köttet har legat i. Köttfärs packas ofta i så kallad modifierad atmosfär.
- I Sverige innehåller den en blandning av syrgas och koldioxid.
- Syrgasen gör att köttfärsen får en klarröd färg och koldioxiden motverkar bakterietillväxt.
- Hållbarheten kan med denna metod förlängas från 2-4 dagar till 5-8 dagar vid en temperatur av +4 C.
- Dessa förpackningar skall vara märkta “förpackat i en skyddande atmosfär”.
Om färsen ligger i vakuum behåller det en purpurfärgad nyans och riskerar inte att bli grått. Förpackas det däremot i modifierad atmosfär blir färgen klarröd. Köttfärs som förpackas med en plastfilm över kan bli delvis gråfärgad, men det betyder inte att kvaliteten har försämrats.
Kan man frysa om paj?
Kan man frysa in paj? | SvD Tänker göra två kantarellpajer till ett kalas och undrar nu om jag kan göra dem i förväg och frysa in dem? I vilket stadium är bäst i så fall – att frysa in enbart pajskalet (förgräddat?) eller hela den färdiga pajen? /Maria Nilsson Svar : Naturligtvis kan man frysa in enbart det förgräddade pajskalet men det går utmärkt att frysa in hela den färdiggräddade pajen.
Att frysa in med ogräddad fyllning är inte så bra, eftersom fyllningen gör pajskalet mjukt och svampigt när den tinar. Ta ut pajen ur frysen ett par timmar innan den ska värmas, så att den inte är helt genomfryst. Värm den sedan i 175-gradig ugn i 40–60 minuter beroende på hur tjock den är. Täck med aluminiumfolie, så att den inte blir för mörk.
: Kan man frysa in paj? | SvD
Varför ska man ha pajdeg i kylen?
table> | |||||||||
18-10-2010, 16:01 Lnk hit: #2 | |||||||||
Medlem Antal inlgg: 2 677 Medlem sedan: 16-10-2006 Medlem nr: 8 727 | Jag tror att det r fr att den ska g att kavla eller hantera p annat stt utan att g snder. Jag tror ocks att den liksom tappar formen och lttare kanar ner frn kanten eller rinner ut om den inte fr vila, men jag har faktiskt aldrig testat att inte lta degen vila. – Trdgrden blir aldrig klar, men vissa dar knner jag mig rtt frdig | ||||||||
table>
table>
table>
table>
table>
table>
table>
table>
table>
table>
1 anvndare lser den hr trden just nu (1 gster och 0 anonyma medlemmar) 0 medlem(mar):
/td>
/td>
Hur förvarar jag äppelpaj?
Baka äppelpaj så här: –
- Börja med smuldegen. Mät upp vetemjöl, kokosflingor, strösocker och vaniljsocker. Blanda. Tillsätt sedan smöret, gärna skuret i mindre bitar. Låt detta stå framme under tiden du gör resten så hinner smöret bli mjukt.
- 1,75 dl vetemjöl
- 1,25 dl kokosflingor
- eller 1,25 dl havregryn
- 0,5 dl strösocker
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- Ta fram en ugnsform t.ex. en pajform ca 20 cm i diameter. Smörj formen med smör. (Detta är inte nödvändigt men det blir gott när äpplena suger upp smöret.) Tips för enkel smörjning: Skär några tunna skivor av smöret och bred ut med en liten slickepott. Snabbt och kladdfritt.
- ev. ca 1-2 msk smör till att smörja formen
Smord form.
- Skala och skär äpplena i mindre bitar. Lägg äppelbitarna i formen. (Äppelbitarna behöver inte bli snygga.)
- ca 4 st (ca 300-400 g) äpplen
- Strö över kanel och socker. Välj sockermängd utifrån hur syrliga äpplena är och eget tycke och smak. Om äpplena är vattniga kan man även strö över potatismjöl för att vätskan ska sugas upp – skippa annars potatismjölet.
- ca 1 tsk malen kanel
- ca 2-3 msk strösocker
- ev. ca 1 msk potatismjöl
Äppelbitar med kanel och socker.
- Rör ihop smuldegen. Antingen kan man använda fingrarna och arbeta ihop till en smulig deg. Det går också bra att använda elvisp med vispar. Kör tills degen är smulig och utan större smörklumpar. Smuldegen klar.
- Fördela smuldegen över äpplena. Smuldegen fördelad över äppelbitarna.
- Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 25 minuter tills äppelpajen fått fin färg. Äppelpajen gräddas i ugnen.
- Låt gärna äppelpajen svalna ca 30 minuter eller mer före servering så blir den lagom ljummen. Fixa under tiden tillbehör till serveringen t.ex. vispad grädde eller vaniljglass.
- ev.2 dl vispgrädde
- ev.4 portioner vaniljglass
Variationstips: Istället för kokosflingor kan man ta havregryn eller krossad corn flakes eller en blandning av dessa. Hållbarhet och förvaring: Förvara äppelpajen i kylskåp, där håller den sig minst 5 dygn. | Efterrätter | Paj, Piroger & Pizza | E-postadress: Det är frivilligt att ange sin epostadress. Din epostadress visas ej ! Du behöver inte oroa dig för SPAM! Din epostadress används till att:
- skicka svar till dig
- visa din avatar om du har en registrerad avatar på gravatar.com
Kontroll Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar. Vill du ha svar? Prenumerera på svar Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd. Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut. ✏️ Skrivet av 2022-09-15 10:11 Hej, Super bra recepet och lätt att följa klockrent! ✏️ Skrivet av Benjamin Lundeqvist 2020-03-26 18:51 detta är gott. ⭐ webmaster 💬 Svar till Marie ✏️ Skrivet av Susanne 2018-06-25 23:46 Ja du kan förvara en gräddad äppelpaj i kylskåp, håller sig minst en vecka. Du kan sedan värma upp den i ugnen. Jag har inte provat själv så jag kan inte lova exakt gradtal och tid men jag skulle rekommendera dig att prova ca 150°C i ca 15 minuter. ⭐ webmaster 💬 Svar till jaina ✏️ Skrivet av Susanne 2016-12-27 23:45 Vad roligt! Tack för att du skrev!
Hur förvarar man Bärpaj?
Gör så här: –
- Fördela blåbären i en pajform, ca 22 cm i diameter. (Frysta blåbär behöver ej tinas.) Sikta över potatismjöl och strö över strösocker. (Om blåbären är frysta och väldigt isiga så låt gärna blåbären tina lite halvt och försök få bort så mycket av isen som möjligt. Strö sedan över potatismjöl och ta gärna lite mer, dubbla mängden kan behövas.)
- ca 250 g (3-4 dl) blåbär (frysta eller färska)
- ca 2 tsk potatismjöl
- 2-3 msk strösocker
- Mät upp vetemjöl, kokosflingor (eller havregryn), strösocker och vaniljsocker i en bunke. Blanda.
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 dl kokosflingor
- eller 1 dl havregryn
- 3 msk strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- Tillsätt smöret skuret i mindre bitar och låt gärna detta stå några minuter så att smöret blir mjukt. Blanda sedan till en smulig deg, man kan använda fingertopparna, en gaffel eller elvisp med vispar. Fördela smuldegen över blåbären.
- 200 g smör
- Grädda mitt i ugnen i 200°C i 25-30 minuter tills pajen fått fin gyllene färg.
- Låt pajen svalna lite och servera ljummen med t.ex. vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
- Serveringstillbehör:
- ev. ca 3-4 dl vispgrädde
- ev.6-8 portioner vaniljsås
- ev.6-8 portioner vaniljglass
En bit blåbärssmulpaj serverad med vispad grädde.
- Serveringstillbehör:
Tips: Vill man ha lite sötare paj så tar man den större mängden socker på blåbären. Man kan även ta lite mer socker i pajdegen. GI Tips: Ju mindre socker desto lägre GI. Planeringstips: Pajen går att förbereda och ha i kylen före gräddning. Grädda ca 5 minuter extra om du ställer in blåbärspajen kylskåpskall i ugnen. Hållbarhet och förvaring: Förvara överbliven paj i kylskåp, hållbarhet minst 5 dagar. Den går också bra att frysa. | Blåbärsrecept | Efterrätter | Paj, Piroger & Pizza | Sommarmat | E-postadress: Det är frivilligt att ange sin epostadress. Din epostadress visas ej ! Du behöver inte oroa dig för SPAM! Din epostadress används till att:
- skicka svar till dig
- visa din avatar om du har en registrerad avatar på gravatar.com
Kontroll Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar. Vill du ha svar? Prenumerera på svar Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd. Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut. ✏️ Skrivet av 2022-07-17 21:33 Alldeles för mycket smör i det här receptet.2x på övriga ingredienser för att det ska bli smuligt. ⭐ webmaster 💬 Svar till Lisa ✏️ Skrivet av Susanne 2021-01-27 23:08 Du kan ta lite mindre smör om du vill eller lite mer havregryn och kokosflingor. Eller göra som det står. När jag gjorde pajen senast tog jag en blandning av kokosflingor och havregryn på sammanlagt 2,5 dl och i övrigt samma recept och det blev också bra. ⭐ webmaster 💬 Svar till Cristina bengtsson ✏️ Skrivet av Susanne 2020-07-27 11:58 Vad roligt att du tycker om receptet! Tack för att du skrev! ✏️ Skrivet av Cristina bengtsson 2020-07-08 10:15 Mycket bra sida, fina recept. Har provat denna smulpaj med blåbär första gången och jag lyckades perfekt blev så god. Nu ska jag prova muffins. 👍👌
Hur länge kan man ha paj i frysen?
Eftersom pajen är ganska fet är omkring 2 månader ett maximum. Kyl snabbt, förvara lufttätt och se till att frysen håller -18 grader eller kallare.
Hur länge klarar sig en rabarberpaj i kylen?
Gör så här: –
- Sätt ugnen på 150°C. Smörj en pajform ca 25 cm i diameter med smör. (Låt smöret bli rumsvarmt och använd gärna slickepott så går det snabbt att smörja utan kladd.)
- Skölj och skala rabarbern. Skär den i 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i den smorda pajformen.
- Mät upp smör, vispgrädde och ljus sirap i en kastrull. Smält på svag värme och rör om när smöret smält.
- 125 g
- 0,5 dl
- 0,5 dl
- Tillsätt havregryn, strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör om till en jämn smet.
- Fördela smeten över rabarberbitarna.
- Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 150°C i ca 45-50 minuter tills pajen fått fin färg, ta inte ut den för tidigt för då blir den inte lika knäckig och god.
- Låt rabarberpajen svalna en stund och servera sedan t.ex. med vispad grädde eller vaniljglass.
- ev.3 dl
- ev.6 portioner
Hållbarhet och förvaring: Förvara överbliven paj i kylen där den håller sig bra minst en vecka. Går bra att värma upp igen till ljummen i ugn eller mikro. | | | ✏️ Skrivet av Nils 2021-05-08 20:14 Väldigt god men kalla den inte knäckigt. Toskakaka är knäckigt ✏️ Skrivet av Maria 2016-10-15 09:53 Hej! Undviker vete, kan man ersätta med tex potatismjöl? Tacksam för råd. ✏️ Skrivet av birgitta 2016-06-13 09:13 Denna paj, verkar så god o enkel, så den måste jag prova att göra, vore tacksam att få era recept på min e-post om det är möjligt, för alla recept verkar toppen fina ⭐ webmaster 💬 Svar till Renee ✏️ Skrivet av Susanne 2015-06-16 04:31 Jag vet faktiskt inte, har inte provat att frysa in den.
Hur länge kan rabarberpaj ligga i kylen?
Tips och info – Engelskt namn: rhubarbs Finns i affären: I grönsaksdisken på sommarhalvåret. Importerad rabarber kan även finnas på vinterhalvåret i välsorterade affärer. På vinterhalvåret kan även fryst rabarber hittas i frysdisken. GI tips: Rabarber är surt och har lågt GI. Hållbarhet och förvaring: Rabarber bör förvaras i kylskåp så håller den sig i ca 3 veckor. I rumstemperatur klarar den sig i ca 3 dagar. Frys gärna in rabarber i centimetertjocka bitar, hållbarhet ca 1 år. Pris: ca 10 – 20 kr/kg Näringsvärdestips: Näringsvärden: Energi 18 kcal/75 kJ, Vatten 94 g, Protein 0,9 g, Fett 0,2 g, Kolhydrater totalt (ej fiber) 3,1 g, Kostfiber 1,4 g, Kalium 280 mg, ß-karoten 118 µg, C-vitamin 13 mg. Ersätt med: Syrliga bär Tips: Rabarber bör ej tillagas i aluminiumkärl, eftersom rabarber innehåller oxalsyra och oxalsyran frigör aluminium. Kastrullen blir skinande ren men innehållet innehåller aluminium och bör ej ätas. E-postadress: Det är frivilligt att ange sin epostadress. Din epostadress visas ej ! Du behöver inte oroa dig för SPAM! Din epostadress används till att:
skicka svar till dig visa din avatar om du har en registrerad avatar på gravatar.com
Kontroll Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar. Vill du ha svar? Prenumerera på svar Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd. Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut. 💬 Svar till Asta ✏️ Skrivet av Susanne 2014-09-06 00:02 Bra att informationen kom till nytta! ✏️ Skrivet av Asta 2014-09-04 14:12 Tack för bra och intressant information om rabarber! Jag kan nu dessutom konstatera att jag (och mina nära och kära) dessvärre fått i sig en hel del aluminium genom åren. Aldrig mer ska jag koka rabarberna i aluminiumkastrullen. Hoppsan! | Grönsaker |
Kan man ställa in en varm paj i kylen?
Efter tillagning –
Laga eller förbered inte mer mat än det som ska ätas upp om du inte vill ha rester eller matlåda. Lägg upp lagom mycket mat på tallriken. Det är bättre att ta om än att slänga. Mat som blir över ska in i kylen eller frysen så snabbt som möjligt, annars finns det risk att det bildas bakterier och maten blir dålig. Tänk dock på att varm mat som stoppas direkt i kylen kan höja kylskåpets temperatur, då är det bättre att låta maten svalna lite innan du stoppar resterna i kylen. Om du har balkong eller uteplats så är det ett bra ställe att kyla ner dina matrester innan du stoppar dem i kylskåpet. Får du större mängder över så passar det bäst att dela upp och frysa in. Tillagad mat håller flera dagar, upp till en vecka i kylskåp. +4-5 C° är en bra temperatur. Generellt så håller sig mat i kylskåpet dubbelt så länge om du förvarar den vid +5 C° jämfört med +8 C°. Som vanligt är det sunt förnuft som gäller. Lita på doft och smak. Vissa personer är extra känsliga för bakterien listeria. Det gäller bland annat äldre personer med nedsatt immunförsvar samt gravida. Här gäller det att följa allmänna riktlinjer och läkares rekommendationer.
Hur värmer man bäst en paj?
Västerbottensost® paj 1,6 kg – Carolines Kök Tack för din beställning, vi återkommer med leveransdag. En kopia på din order har även skickats till din epost. Högerklicka på bilden och välj “Spara länk som.” för att ladda ned högupplöst bild. Färsk, kyld paj bakad i Sverige, i Saltsjö-Boo.
- Våra pajer bakas med fina råvaror som mjöl, ägg och mjölk från Svenska gårdar och självklart med äkta ost.
- Paj Västerbottensost® en klassiker och storsäljare.
- Omtyckt av många.
- Pajen är färdiggräddad, bara att värma innan servering.
- Går utmärkt att dela i ca 6 bitar och servera som en del i en buffé eller som en komplett måltid med passande tillbehör.100% Palmoljefri.
Räcker till ca 4-6 portioner á 266-400 g. Ta bort plasten. I micro: Ta bort folieformen. Skär upp pajen i 6 lika stora portionsbitar (ca 260 g). Sätt varje bit på varsin tallrik. Värm tallriken i ca 2 min i micro (750W/900W). I ugn: (185°C). Placera hela pajen på en plåt mitt i ugnen med aluminiumformen.
Hur länge har man en paj i ugnen?
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Nagga pajskalet. Låt det stå i kylskåp ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C. Skär skinkan i strimlor.
Kan man spara pajdeg i kylen?
Hur länge håller en pajdeg i kylen? En pajdeg som lindas in i plastfolie håller ungefär i fyra-fem dagar.
Hur länge håller Kycklingpaj i kylen?
Tre dagar låter som i längsta laget i mina öron. Jag hade nog frusit ner dem om jag var tvungen att göra dem så lång tid i förväg. Att baka dagen före är alltid okej, om man kyler pajen fort. Två dagar kan också gå – om det är riktigt kallt och du är noga med kylningen.
Kan man ställa in en varm paj i kylen?
Temperatur kylskåp – Den optimala temperaturen i kylskåpet är 4-5 °C. Den ska aldrig överstiga 8 °C eftersom det gör maten dålig i förtid. För att hålla rätt temperatur är det bra att hålla kylskåpsdörren stängd så mycket du kan, det vill säga stänga den så fort du tagit ut eller in dina matvaror.
Kan man frysa om paj?
Kan man frysa in paj? | SvD Tänker göra två kantarellpajer till ett kalas och undrar nu om jag kan göra dem i förväg och frysa in dem? I vilket stadium är bäst i så fall – att frysa in enbart pajskalet (förgräddat?) eller hela den färdiga pajen? /Maria Nilsson Svar : Naturligtvis kan man frysa in enbart det förgräddade pajskalet men det går utmärkt att frysa in hela den färdiggräddade pajen.
- Att frysa in med ogräddad fyllning är inte så bra, eftersom fyllningen gör pajskalet mjukt och svampigt när den tinar.
- Ta ut pajen ur frysen ett par timmar innan den ska värmas, så att den inte är helt genomfryst.
- Värm den sedan i 175-gradig ugn i 40–60 minuter beroende på hur tjock den är.
- Täck med aluminiumfolie, så att den inte blir för mörk.
: Kan man frysa in paj? | SvD