Resa Till Gran Canaria I Oktober?

24.03.2023 0 Comments

Resa Till Gran Canaria I Oktober
En resa till stränderna på Gran Canaria – Om du är ute efter en solig och varm semester är den bästa tiden att besöka Gran Canaria under sommaren. Under denna tid kan du sola hela dagen och till och med bada i havet utan att känna dig obekväm. Om du vill åka till Gran Canaria för en strand- eller poolsemester under de månader som är varmast och torrast bör du titta på maj, juni, juli, augusti och september.

När är bästa tiden att åka till Gran Canaria?

Kanarieöarna har ett behagligt klimat året om med dagstemperaturer runt 20-25 grader under vintern och dagstemperaturer nära 30 grader under sommaren. Trots att vintern är Kanarieöarnas svalaste period är det under vintern som det är högsäsong på Kanarieöarna.

Vad gäller för resa till Kanarieöarna Corona?

Vilka intyg krävs för inresa till Spanien? Vad gäller om jag redan är vaccinerad eller har antikroppar? Den 2 juni lyfte Spanien kravet för resenärer från EU samt Schengenländer att visa EU:s digitala Covidintyg eller EU- likvärdig Covid -19 vaccination/ negativt intyg på aktiv infektion/ tillfrisknandeintyg.

När är det billigast att resa till Gran Canaria?

Om du vill hitta billiga flyg till Las Palmas de Gran Canaria är den bästa perioden att boka flyg mellan september och november. I september och oktober kan du hitta flyg till Las Palmas de Gran Canaria för cirka 1500-3000 SEK per person tur och retur från Stockholm, och resan tar ungefär 6 h när du flyger direkt.

Vilken är den varmaste kanarieön?

Var ska du bo på Gran Canaria? – I Gran Canarias huvudstad Las Palmas, som ligger på norra Gran Canaria, får du både pulserande storstadsliv, kilometervis av fina stränder och en autentisk upplevelse av det kanariska vardagslivet. Resa Till Gran Canaria I Oktober På den sydliga delen av ön hittar du Gran Canarias största turistområde, som är känt för sina sanddyner och fantastiska sandstränder. Playa del Inglés har ett stort utval av butiker och restauranger och ett hav av barer och diskotek som gör nattlivet populärt bland unga.

 1. Maspalomas är den lugna och lite mer exklusiva del av området, som vänder sig till barnfamiljer.
 2. I San Agustín bor du både nära stranden, centrum och det stora utbudet av restauranger.
 3. I Playa Amadores hittar du en av Gran Canarias absolut bästa stränder med den karaktäristiska kritvita, karibiska sanden.

Vattnet är ljummet och kristallklart och perfekt för snorkling. Det varmaste och mest soliga området på Gran Canaria är Puerto Rico, som ligger på Gran Canarias sydvästliga kust. Den mysiga staden ligger i en vacker dal med en fantastisk utsikt över Atlanten.

 • På den sydligaste delen av ön hittar du den lilla eleganta semesterbyn Meloneras,
 • Vid den trevliga strandpromenaden ligger de exklusiva hotellen, de finare restaurangerna, en massa barer och ett förstklassigt kasino.
 • Önskar du en lugn semester i pittoreska omgivningar ska du välja den mysiga byn Puerto Mogan,

Här kan du släntra runt mellan kanaler, fiskebåtar vid kajen och små vackra hus. Läs mera : 13 badorter på Gran Canaria – vilken är bäst och billigast?

Vilken kanarieö är varmast i oktober?

Stor väderguide: Kanarieöarna Reseguiden, besökt 19 länder Undrar du vilken ö som har bäst badtemperatur i februari, eller minst regn i oktober? Vi guidar dig till vädret på Kanarieöarna – året om! Publicerad 20 september 2022 är vad vi kallar ett “året runt resmål”, men vad betyder det egentligen? Det är ofta stora lokala skillnader på vädret på Kanarieöarna.

Det här är den varmaste tiden på året på med en genomsnittstemperatur på 26 grader och augusti är historiskt sett den varmaste månaden. Men trots att det är mitt i sommaren är luftfuktigheten väldigt låg, något som uppskattas av många. Det regnar sällan, eller så gott som aldrig på sommaren och i havet kan du räkna med 21 grader.

Den bästa tiden på året om du är ute efter värme med en genomsnittstemperatur på 26 grader och så gott som inget regn. Det är låg luftfuktighet vilket gör att det inte känns så extremt varmt som det kan göra vid, I vattnet är det cirka 21,6 grader. Sommaren är en varm och torr tid på, med en genomsnittstemperatur på 27 grader i augusti.

 1. Det kommer också varma vindar från Saharaöknen, något som gör att det kan bli mycket varmare, men mycket vanligare är en behaglig nordanvind som gör att värmen inte blir så intensiv.
 2. Regn är väldigt ovanligt under sommarmånaderna och badtemperaturen ligger runt 21 grader.
 3. Sommaren är som regel varm och med behagliga havsvindar blir det sällan för varmt.

Den varmaste månaden är augusti med ett snitt på 24,3 grader och i vattnet är det runt 22 grader hela sommaren. Under sommaren är det också lågsäsong med mycket mindre turister än på vintern. Regn förekommer sällan eller aldrig under dessa tre månader.

Hösten är en fin tid på Gran Canaria med en genomsnittstemperatur på 25 grader. Det är som en väldigt bra svensk sommardag, men med lite större risk för regn än mitt på sommaren. November har till exempel i snitt tre dagar med regn, men det regnar bara 18 millimeter på hela månaden. Havet är varmt och härligt på hösten med en genomsnittstemperatur på 22,5 grader.

Höst betyder fortsatt sommarvärme på, några dagar med regn kan förekomma, och störst risk för regn är det i november. Genomsnittstemperaturen på hösten är 22,7 grader och i vattnet kan man plaska runt i härliga 22 grader. Hösten på Lanzarote för med sig lite regn, med en topp i november, men det är ändå bara snack om 12 millimeter.

You might be interested:  Hur Snabbt Måste Man Rensa Svamp?

Det är perfekt att resa hit på en sol- och badresa under den här tiden då det trots allt är runt 22 grader i vattnet och en genomsnittstemperatur på 22,5 grader i luften. Det här är en bra tid att besöka med varma dagar, lite svalare kvällar och väldigt behagliga badtemperaturer runt 22-23 grader. Det kan komma en och annan regnskur, störst risk för regn är det i oktober.

Genomsnittstemperaturen ligger på 22,5 grader. Det här är den kallaste årstiden med en genomsnittstemperatur på 21,5 grader och badtemperaturen har sjunkit till 19,4 grader. Men det är vintern som är högsäsong på Gran Canaria och den tiden på året då allra flest svenskar reser hit.

Det kan också regna lite på vintern, december har till exempel i genomsnitt fyra dagar med regn, men det är inte stora mängder som kommer. Vintern på Teneriffa är högsäsong, men också den tiden på året med de kallaste temperaturerna. Med en genomsnittstemperatur på 18 grader är det fortfarande behagligt, i vattnet kan du räkna med runt 19,3 grader.

Det kan regna en del på vintern, december har i snitt tre dagar och 23 millimeter regn. Den här perioden är högsäsong på Lanzarote, precis som på de andra Kanarieöarna, men också den tiden med mest variation i vädret. Både december och januari kan föra med sig lite regn, runt 26 millimeter i månaden.

Men temperaturen är fortfarande väldigt behaglig med ett snitt på 17,5 grader och i vattnet är det som regel varmare – runt 19 grader. Vintern på Fuerteventura betyder genomsnittstemperaturer på 18 grader och badtemperaturer på 19 grader. Inte illa med tanke på hur vi har det hemma under den här perioden.

Det regnar generellt väldigt lite på Fuerteventura, men årets blötaste månad är december med i snitt 7 dagar med regn, men då ska man också veta att det bara är snack om 40 millimeter under hela månaden. Även våren är en årstid där det kan komma några regndroppar på Gran Canaria, av dessa månader är det mars som får mest regn med ett snitt på 14 millimeter.

 1. Inte många droppar alltså.
 2. Värmen är också på väg tillbaka och den här årstiden kan locka med en genomsnittstemperatur på 22,3 grader.
 3. I havet är det nu runt 19 grader.
 4. Teneriffa är vackert på våren och temperaturerna är återigen på väg upp.
 5. Genomsnittstemperaturen under de här månaderna är 19,7 grader i luften och 19,2 i vattnet.

Det kommer inte heller mycket regn under den här perioden, sju millimeter i mars och ett snitt på 2 dagar. På våren börjar sommartemperaturerna att komma tillbaka trots att det fortfarande kan vara lite svalare om kvällarna. Genomsnittstemperaturen ligger runt 19,5 grader, i vattnet kan du räkna med 18-19 grader.

 • Perfekt väder för en resa söderut innan sommaren kommer hit till oss i Sverige.
 • Våren är en väldigt fin årstid på Fuerteventura, det blåser inte speciellt mycket och temperaturen är på väg upp igen efter de kyligare vintermånaderna.
 • Genomsnittstemperaturerna ligger på 19,5 grader och badtemperaturen på 19,6.

Om du vill se en helt annan del av Kanarieöarna ska du sikta in dig på de tre minsta öarna, La Palma och El Hierro. La Gomera har ett behagligt klimat året runt med en genomsnittstemperatur på 20 grader, men det är stora lokala skillnader. Kustområderna är varmast och har minst regn – runt 200 millimeter per år.

 1. Ommer du upp på höglandet regnar det mycket mer, runt 900 millimeter per år, och mycket lägre temperaturer även mitt i sommaren.
 2. Många reser hit för att vandra i i kombination med några dagar på stranden.
 3. El Hierro är ett mekka för dykare och vandrare, vill man kombinera en aktiv semester med bad och havet ska man resa hit i september eller oktober när vattentemperaturen ligger runt 23 grader.

Augusti är den varmaste månaden med en genomsnittstemperatur på 26 grader. Mest regn får ön i december. La Palma sägs vara den vackraste av Kanarieöarna med sina svarta lavastränder och grönskande natur. De varmaste månaderna på ön är från juli till oktober med temperaturer runt 26 grader.

Vilken av Kanarieöarna är Solsäkrast?

Puerto Rico är en av Gran Canarias mest solsäkra orter. Här skiner solen 340 dagar om året.

Måste man göra PCR test när man ska resa?

Nationella restriktioner – Alla resenärer, oavsett vaccinationsstatus, som lämnar DRK måste, inför avresa på flygplatsen, visa upp ett negativt covid-19 test intyg (PCR-test) som ska vara utfört av National Institute of Biomedical Research (INRB) eller annan medicinsk inrättning erkänt av hälsovårdsministeriet och testet får inte vara äldre än 72 timmar.

Ej fullvaccinerade resenärer som avser göra en inrikes resa mellan provinser i DRK måste visa upp ett negativt covid-19 test intyg (PCR-test) som ska vara utfört av National Institute of Biomedical Research (INRB) eller annan medicinsk inrättning erkänt av hälsovårdsministeriet och testet får inte vara äldre än 72 timmar.

INRB har ackrediterade provinslaboratorier i Goma, Bukavu, Lubumbashi, Kisangani och Mbandaka. Testet för inrikes resor är giltigt i 14 dagar och behöver därför inte upprepas om returresan äger rum inom 14 dagarsperioden. Fullvaccinerade resenärer ska vid begäran kunna visa upp ett giltigt vaccinationsbevis.

Måste man ha Vaccinpass för att resa?

Vad gäller i landet du ska resa till? – Var påläst och ta reda på vad som gäller i landet du ska resa till. Länder kan ha olika inreseregler och förhållningsregler med anledning av covid-19. Till exempel kan det finnas krav på att bära ansiktsmask på flyg, hotell och allmänna platser, eller så kan du behöva visa upp vaccinationsbevis inför och under resan.

Vilka restriktioner gäller idag?

Stanna hemma om du är sjuk – Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk och har symtom som kan vara covid-19. Läs mer om vad du bör tänka på om du blir sjuk på Folkhälsomyndighetens webbplats (öppnas i nytt fönster),

Är det dyrt på Gran Canaria?

Priserna på Gran Canaria är något lägre än i Sverige och det finns vissa typer av produkter du kan fynda här. Generellt är alkohol billigare på Gran Canaria och finns även att köpa i mataffärerna. På restauranger kan man i jämförelse med svenska priser äta till något lägre priser.

Hur länge tar det att flyga till Gran Canaria?

Snabbast flygtid till Las Palmas de Gran Canaria från Stockholm är 5 tim 53 min (baserat på flyg som avgår de kommande 60 dagarna).

You might be interested:  Vad Har Jag Hittat För Svamp?

Vad är bäst Gran Canaria eller Teneriffa?

De östra öarna; Gran Canaria, Fuerteventura och Lanzarote är perfekta om du prioriterar sol och bad med närhet till större stränder, diskotek och livliga gågator. Om du vill va ha lite av allt kanske Teneriffa istället passar dig bäst. Ön erbjuder en kombination av livlig miljö och fantastiskt natur.

Är det värt att åka till Gran Canaria i december?

Vad gör man på Kanarieöarna i december? Att åka på semester på vintern betyder inte att man inte kan sola. Mitt i december, istället för snögubbar, kan resenären hitta en imponerande jesuskrubba av sand på en av Europas bästa urbana stränder, Las Canteras (Gran Canaria).

På Tenerife finns möjlighet att gå på konsert utomhus vid havet. En utdragen fest som har blivit en julklassiker. På Kanarieöarna är momsen bara 7 %, mycket lägre än i övriga Europa. Därför rekommenderas att utnyttja julsemestern för inköp till bästa pris i något av öarnas shoppingcenter eller på någon utomhusmarknad – det finns flera i huvudstäderna tack vare klimatet – där man kan köpa presenter och speciella minnessaker: hantverk, kanariska specialiteter, smycken eller olika och originella tillbehör.

Att resa till Kanarieöarna i december innebär att få smaka på bakverk och efterrätter typiska för varje område på varje ö. Och utan tvekan är öringen fylld med gul sötpotatis den mest populära och oersättliga, utan att förglömma mandelosten från El Hierro, cagajones (bakverk) med sötpotatis från Gran Canaria, alfajores (kakor) från La Gomera, mantecados med vin, almendrados från La Palma och hemgjord nougat, med mycket tradition på en del öar.

Kanarieöarna är en av de bästa platserna för att i mitten av december njuta av geminiderna, ett av årets mest gnistrande stjärnfall. Det behövs inget teleskop för att se dem då de ses med blotta ögat. Det är tillräckligt att befinna sig på en mörk plats, fästa blicken på ett område på himlen och hålla kvar den för att upptäcka dem.

Och om du kan göra det från någon av de tre Starlight-reservaten som är skyddade från ljuskontamination, La Palma, Fuerteventura eller Teneriffas höjder, är det ännu bättre. : Vad gör man på Kanarieöarna i december?

Var i Spanien är det varmast i oktober?

Varmt i oktober: 23–28 grader

Luft – dag Luft – natt Resmål
26° 19° Spanien, Gran Canaria
26° 18° Spanien, Lanzarote
26° 21° Spanien, Teneriffa
26° 15° Marocko, Marrakech

När är det högsäsong på Gran Canaria?

Vädret på Gran Canaria är varmt och härligt året om. Därför har det blivit populärt att resa till Gran Canaria såväl på sommaren som under högsäsongen som sträcker sig från november hela vägen in i februari. Vanligt är att man bokar en resa över vinterlovet.

Hur varmt är det på Kanarieöarna i oktober?

Medeltemperaturer

Dagstemperatur Soltimmar per dag
september Dagstemperatur 25°c Soltimmar per dag 10h
oktober Dagstemperatur 24°c Soltimmar per dag 9h
november Dagstemperatur 22°c Soltimmar per dag 8h
december Dagstemperatur 21°c Soltimmar per dag 8h

Var i Gran Canaria ska man bo?

Var ska man bo för en strandsemester på Gran Canaria? – Stränderna på Gran Canaria utgör nästan 60 kilometer av kusten, och för att uppleva de lokala stränderna på bästa sätt rekommenderar vi att hyra ett hus eller lägenhet vid havet på Gran Canaria, Resa Till Gran Canaria I Oktober Playa Las Canteras i Las Palmas har röstats fram som den bästa citystranden i världen. Ingen annan strand i världen får så många soldagar per år, och luftföroreningen är mycket lägre än på andra stora stadsstränder. Trots att den ligger såpass centralt på är den stor nog för att strandupplevelsen ska kännas naturlig och “vild”.

 1. Den södra delen av stranden har inget rev och nästan dagligen rullar fina vågor in viken till surfarnas stora förnöjelse.
 2. Tack vare de gynnsamma förhållandena och avsaknaden av farliga strömmar lockar Playa Las Canteras också många vind- och kitesurfare.
 3. Stränderna på Gran Canaria är några av de mest unika i Europa, vissa av dem har byggts upp med sand från Sahara, medan andra har sand från Västindien.

Många menar på att stränderna i Puerto de Mogán och Amadores liknar de i Puerto Rico. För att njuta av dessa “karibiska” stränder till fullo, kan man hyra en semesterbostad i den lugna orten Patalavaca, Här finns pärlvit sand, importerad direkt från Bahamas, och långgrunt turkost vatten som skapar en idyllisk strandmiljö.

Vilken är den finaste kanarieön?

Stor guide till Kanarieöarnas bästa resmål Reseguiden, besökt 19 länder Vinterns mest populära resmål är år efter år Kanarieöarna. Vi svenskar verkar aldrig tröttna på den spanska ögruppen utanför Afrikas kust, som kan locka med härlig sommartemperatur när det är vinter här hemma. Publicerad 22 november 2022 är den eviga vinnaren bland vinterresmålen, och många har varit där otaliga gånger och har sin favoritö och ort som de reser tillbaka till varje år.

 1. Men om du är ute efter att prova något nytt, eller kanske är där för första gången kan det vara bra med några tips på vad du ska välja.
 2. Här guidar vi dig till alla resmål i Kanarieöarna så att du kan hitta din favorit.
 3. Den mest kända Kanarieön är utan tvivel,
 4. Här finns det otroligt många resmål att välja mellan, och det kan vara svårt att veta vad som passar för vem.

Den största semesterorten är Playa del Inglés som är känd för sitt heta nattliv, men det är faktiskt ett resmål som passar för de allra flesta. Stranden är också väldigt fin och består av gyllengul sand. är en liten norsk koloni, men också en otroligt mysig semesterort med några av öns bästa hotell och kanske öns bästa strand, Anfi Beach.

 • Här trivs framför allt par och barnfamiljer.
 • Är du ute efter lite extra lyx är Puerto de Mogán det bästa valet.
 • Här håller de flesta hotellen väldigt hög standard, och den lilla staden är den mest exklusiva på ön.
 • Perfekt för bröllopsresan.
 • Det mest solsäkra resmålet på Kanarieöarna är Puerto Rico som ligger på Gran Canarias sydkust.

Här är det många stamgäster som kommer tillbaka år efter år, och gärna bor på samma hotell och samma hotellrum som alltid. Vill du bo bra och ha kort väg till öns bästa golfbanor ska du bo i den moderna semesterbyn Costa, På Gran Canaria är det perfekt att hyra en bil i några dagar för att uppleva andra delar av ön än där man bor, det är lätt att hitta och det finns en massa att se och göra.

 1. Ett besök i huvudstaden är aldrig fel, speciellt om du gillar shopping, god tapas och vill se en äkta kanarisk stad.
 2. Är en annan favorit som många svenskar väljer att besöka.
 3. Här finns allt från stora semesterorter, mysiga små byar och några av de bästa golfbanorna på Kanarieöarna.
 4. Teneriffa är ett resmål som passar de flesta, det väljer bara att välja rätt plats att bo på.
You might be interested:  Kombucha Svamp Vad Är Det Bra Till?

Den största semesterorten är Playa de las Américas som i dag har växt ihop med grannbyn Los Christianos. Playa de las Américas har en lång och fin sandstrand, massor av butiker och restauranger, och vill man festa hela natten är urvalet av barer och nattklubbar stort.

Los Christianos är lite lugnare och känns mer som en äkta kanarisk ort. Är du ute efter en lite lugnare semester är på öns sydvästliga kust ett bra val. Här badar man från den svarta lavastranden och kvällarna tillbringas på en av de många restaurangerna i hamnen. Vill du bort från turistströmmarna ska du satsa på som är en äkta kanarisk storstad med hamnpromenad, bra shopping och en otroligt vacker strand som ligger cirka åtta kilometer norr om staden.

Är du en golffantast bor du bäst i San Miguel de Abona. Teneriffa frestar också med många bra utflyktsmöjligheter, och en självklarhet är ju att besöka vulkanen Teide. Den här ön har en speciell plats i många svenskars hjärtan, och det är en väldigt annorlunda Kanarieö med sin vulkannatur och stilrena design.

Öns största resmål är som kan erbjuda allt du kan önska av butiker, restauranger och barer men som samtidigt känns som en väldigt genruin kanarisk stad. Barnfamiljer trivs extra bra här med tanke på att det finns inte mindre än tre barnvänliga sandstränder i centrum. Alldeles i närheten ligger också en väldigt bra golfbana.

är känt för sina vackra stränder, Papagoyo-stranden, och även det här är ett väldigt barnvänligt resmål. Den fina hamnpromenaden är populär på kvällen och det finns många mysiga småbutiker att shoppa i. Moderna har många av de flottaste hotellen på ön och närhet till en väldigt bra golfbana.

Orten är också en bra utgångspunkt för att utforska med bil. Det finns också flera fina sandstränder – någon passar bäst för barnfamiljer, en annan passar bättre för vindsurfare. Det här är ön för dig som vill ha en aktiv semester kombinerat med härliga bad från vackra sandstränder. På har surfarna och vindsurfarna funnit sitt paradis, och de flesta av dem väljer att bo i semesterorten Jandia.

Orten som ligger på öns sydspets har en tre mil lång, gyllengul sandstrand. Det är en lugn och stillsam ort som även passar bra för barnfamiljer. Öns livligaste semesterort är, men det är ändå inte i närheten av partyorterna på de andra Kanarieöarna. Många surfare håller till här också, och orten har ett väldigt trevligt centrum med många bra restauranger.

 • Den här platsen passar bäst för vuxna gäster.
 • Är du ute efter en aktiv semester ska du bo i Playitas där researrangören Apollo har sitt stora hotell- och träningskomplex med all möjlig slags träning, dessutom anornar de speciella träningsveckor då de fokuserar på en viss träningsform.
 • Här finns det garanterat något för hela den aktiva familjen.

Självklart även en vacker sandstrand. Vill du uppleva en Kanarieö där du inte riskerar att springa på grannen kan vackra vara ett bra val. Ön har inte blivit exploaterad vilket är skönt, och hit reser man inte för att ligga på stranden och sola. Här spenderar man tiden på golfbanan eller genom att gå på en vandringstur för att njuta av öns otroligt vackra natur.

När är det högsäsong på Gran Canaria?

Vädret på Gran Canaria är varmt och härligt året om. Därför har det blivit populärt att resa till Gran Canaria såväl på sommaren som under högsäsongen som sträcker sig från november hela vägen in i februari. Vanligt är att man bokar en resa över vinterlovet.

När är det högsäsong på Kanarieöarna?

När är det bäst att resa till Gran Canaria? Det sägs att Gran Canaria är “den eviga vårens ö” och det ligger en hel del sanning i det. Man kan resa till Gran Canaria åren om och komma hit vilken tid på året som helst utan att bli besviken. Det är klart att det är lite kyligare under vintern, men om man jämför med övriga Europa är det här paradiset.

 • Naturligtvis lockas många av den varma vintern och därför är tiden mellan december och februari högsäsong.
 • Tiden mellan maj och oktober är inte fullt så hektisk, men då är det också högsäsong.
 • Den svala havsbrisen är skönare än de skållheta vindarna som drar över det spanska fastlandet.
 • Tiden mellan maj och oktober är inte fullt så hektisk, men då är det också högsäsong.

Den svala havsbrisen är skönare än de skållheta vindarna som drar över det spanska fastlandet. : När är det bäst att resa till Gran Canaria?

Vilken av Kanarieöarna har bäst väder?

Allt om vädret på Kanarieöarna Nyhet – 29 Januari 2018 13:51 Undrar du vilken ö som har bäst badtemperatur i februari, eller minst regn i oktober? Vi guidar dig till vädret på Kanarieöarna – året om! Kanarieöarna är vad vi kallar ett “året runt resmål”, men vad betyder det egentligen? Det är ofta stora lokala skillnader på vädret på Kanarieöarna.

På Gran Canaria är det som regel alltid bäst väder i söder och då speciellt i svenskfavoriten Puerto Rico. De högre belägna områdena mitt på ön har som regel mycket lägre temperaturer än kustområdena och det kan till och med förekomma snö på bergstopparna. Teneriffa har också flera höga berg, med vulkanen Teide som den mest kända och här är det ofta snö när man kommer över 2000 meter.

Syd- och västkusten är som regel de varmaste områdena på ön, medan nordkusten får mest regn men just på grund av det också är grönare och frodigare. Lanzarote är annorlunda på grund av att ön inte har några höga berg och därför också mindre regn än många av de andra Kanarieöarna.

Vilken kanarieö är varmast i januari?

Ganska varmt i januari: 18-22 grader

Luft – dag Luft – natt Resmål
21° 14° Spanien, Gran Canaria
21° 15° Spanien, Teneriffa
20° 13° Spanien, Fuerteventura
20° 13° Spanien, Lanzarote