Väder San Agustin Gran Canaria Smhi?

22.03.2023 0 Comments

Väder San Agustin Gran Canaria Smhi
Temperatur: 26°C. Frisk vind: 9.6 m/s mellan öst och nordöst. Ingen nederbörd. Lufttryck: 1021 hPa.

Var är det Solsäkrast på Gran Canaria?

Puerto Rico är en av Gran Canarias mest solsäkra orter. Här skiner solen 340 dagar om året.

Hur varmt är det i San Agustin Gran Canaria?

Under sommaren dagstemperaturer nära 30 grader och i det närmaste torrt. Under vintern dagstemperatur strax över 20 grader och regn mest i form av kortvariga skurar. Det kan då också bli mulna dagar, under vintern kanske upp till en vecka. På södra delen av Gran Canaria är det så mycket som ca 300 soldagar per år.

När är bästa tiden att åka till Gran Canaria?

Kanarieöarna har ett behagligt klimat året om med dagstemperaturer runt 20-25 grader under vintern och dagstemperaturer nära 30 grader under sommaren. Trots att vintern är Kanarieöarnas svalaste period är det under vintern som det är högsäsong på Kanarieöarna.

Hur är vädret på Gran Canaria i mars?

Kanarieöarna i mars – Väder San Agustin Gran Canaria Smhi Mars är en populär månad att besöka Kanarieöarna. Gran Canaria är den varmaste ön med en genomsnittsdagstemperatur på 22 grader och en vattentemperatur på ca 18 grader. De andra öarna ligger ett par grader under. Dagstemperatur: 20-22°C Nattemperatur: 16°C Vattentemperatur: 18°C Soltimmar per dag: 7 Las Palmas de Gran Canaria Idafe Spanien (7 nätter) 1-rumslägenhet utan balkong 4 245:- Sök Puerto de la Cruz Teneguia Spanien (7 nätter) Tvårummare 4 409:- Sök Puerto Rico Barlovento Spanien (7 nätter) 2-rumslägenhet på de övre våningarna 4 445:- Sök Puerto Rico Vistaflor Puerto Plata Spanien (7 nätter) Enrummare 4 838:- Sök Hitta fler charterresor till Kanarieöarna i mars

Vilken ö i Gran Canaria är varmast?

Var ska du bo på Gran Canaria? – I Gran Canarias huvudstad Las Palmas, som ligger på norra Gran Canaria, får du både pulserande storstadsliv, kilometervis av fina stränder och en autentisk upplevelse av det kanariska vardagslivet. Väder San Agustin Gran Canaria Smhi På den sydliga delen av ön hittar du Gran Canarias största turistområde, som är känt för sina sanddyner och fantastiska sandstränder. Playa del Inglés har ett stort utval av butiker och restauranger och ett hav av barer och diskotek som gör nattlivet populärt bland unga.

 • Maspalomas är den lugna och lite mer exklusiva del av området, som vänder sig till barnfamiljer.
 • I San Agustín bor du både nära stranden, centrum och det stora utbudet av restauranger.
 • I Playa Amadores hittar du en av Gran Canarias absolut bästa stränder med den karaktäristiska kritvita, karibiska sanden.

Vattnet är ljummet och kristallklart och perfekt för snorkling. Det varmaste och mest soliga området på Gran Canaria är Puerto Rico, som ligger på Gran Canarias sydvästliga kust. Den mysiga staden ligger i en vacker dal med en fantastisk utsikt över Atlanten.

 1. På den sydligaste delen av ön hittar du den lilla eleganta semesterbyn Meloneras,
 2. Vid den trevliga strandpromenaden ligger de exklusiva hotellen, de finare restaurangerna, en massa barer och ett förstklassigt kasino.
 3. Önskar du en lugn semester i pittoreska omgivningar ska du välja den mysiga byn Puerto Mogan,

Här kan du släntra runt mellan kanaler, fiskebåtar vid kajen och små vackra hus. Läs mera : 13 badorter på Gran Canaria – vilken är bäst och billigast?

Vilken av Kanarieöarna har bäst väder?

Allt om vädret på Kanarieöarna Nyhet – 29 Januari 2018 13:51 Undrar du vilken ö som har bäst badtemperatur i februari, eller minst regn i oktober? Vi guidar dig till vädret på Kanarieöarna – året om! Kanarieöarna är vad vi kallar ett “året runt resmål”, men vad betyder det egentligen? Det är ofta stora lokala skillnader på vädret på Kanarieöarna.

På Gran Canaria är det som regel alltid bäst väder i söder och då speciellt i svenskfavoriten Puerto Rico. De högre belägna områdena mitt på ön har som regel mycket lägre temperaturer än kustområdena och det kan till och med förekomma snö på bergstopparna. Teneriffa har också flera höga berg, med vulkanen Teide som den mest kända och här är det ofta snö när man kommer över 2000 meter.

You might be interested:  Hur Länge Kan Man Förvara Torkad Svamp?

Syd- och västkusten är som regel de varmaste områdena på ön, medan nordkusten får mest regn men just på grund av det också är grönare och frodigare. Lanzarote är annorlunda på grund av att ön inte har några höga berg och därför också mindre regn än många av de andra Kanarieöarna.

När är solen som starkast på Gran Canaria?

Solskydd och solkräm för barn – Barnen är mycket mer känsliga för solen än vad vi vuxna är. Deras unga hud inte blir brun lika lätt och snabbt. För barn i alla åldrar rekommenderar extra solskydd för deras känsliga hud. Så använd också kläder, parasoll och solhatt.

 • Barn under 1år ska helt undvika direkt sol.
 • Glöm heller inte solglasögon till barnen.
 • Om det är en snygg solbränna som lockar så tänk på att du blir brun också i skuggan (speciellt mellan kl 11-15 när solen är som starkast), fast det tar längre tid.
 • En osnygg röd solbränna kan förstöra semestern (och livet, allt fler svenskar drabbas av hudcancer).
 • Här är våra 8 extra tips om hur du undviker att bränna dig:
 1. Använd solglasögon som skyddar mot UV-stråning. Helst en modell som täcker sidorna av ögonen.
 2. Lär känna din egen hud och respektera dig själv. Ja din resepartner kan kanske vara i solen mycket längre än du. Tävla inte utan kompromissa om att också vara i skuggan.
 3. Undvik att press i solen mitt på dagen. Njut av skuggan mellan klockan 11-15.
 4. Om du bränner dig, låt huden vila tills brännskadan (för det är blir en brännskada) är läkt.
 5. Var extra försiktig med solen på stranden. Här finns inga träd eller berg som kan blockera solens strålar.
 6. Glöm inte att skydda hårbotten om ditt hår inte är heltäckande. Ja du kan bränna dig uppe på huvudet.
 7. Du blir solbränd även när du badar. Vatten skyddar inte mot solens UV-stålar.
 8. Använd solkräm som ett komplement till andra solskydd om du planerar att vara i solen en hel dag t.ex på en utflykt eller för att vandra i naturen. Kläder och en bra solhatt kan rädda semestern.

: Välj rätt solskydd och solkräm för Kanarieöarna

Var på Gran Canaria är det varmast i mars?

Ca 18-26 grader

Ort Dag Vatten
Gran Canaria 20° 19°
Teneriffa 20° 19°
Fuerteventura 20° 18°
Lanzarote 20° 18°

Vilken kanarieö är varmast i februari?

Publicerad 8 december 2021 Vinterns resmål gäller fortfarande och söker du behaglig värme, ungefär som svensk sommar, är det till något av dessa resmål du ska åka. Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote och Teneriffa har alla behaglig värme året runt.

Det är ett perfekt resmål för oss svenskar som bara vill vara borta en vecka och inte ha för lång flygtid. Gran Canaria har varmast väder med temperaturer upp emot 22 grader och det är mestadels uppehåll. De andra öarna har en medeltemperatur på cirka 17-19 grader på dagarna. Puerto Rico på södra Gran Canaria är ett av öarnas mest solsäkra resmål och oftast det med högst temperatur.

Charter och paket till Kanarieöarna i februari De mest populära resmålen i Egypten ligger på Hurghadakusten och här råder behagliga vintrar. Både Hurgadakusten och Marsa Alam-kusten har väder som påminner om den svenska sommaren. Temperaturen når ofta upp till cirka 22 grader och en fördel här är att det regnar väldigt sällan.

På natten kan temperaturen sjunka till runt 9 grader, så ta med en extra tröja eller jacka. Vattentemperaturen ligger på mellan 19 och 22 grader. Charter och paket till Egypten i februari Aqabaviken med badorterna Aqaba och Tala Bay har ett skönt klimat i februari. Temperaturen ligger vanligtvis mellan 17-20 grader och det är få regndagar.

I havet är temperaturen cirka 18 grader. Det kan även här vara bra att ta med sig en extra tröja eller jacka då det på kvällen och natten kan sjunka till runt 11 grader. Charter och paket till Jordanien i februari På resmålen Agadir, Marrakech och Taghazout är temperaturen ungefär densamma i februari.

 • Medeltemperaturen mitt på dagen ligger på 19-21 grader.
 • Havstemperaturen i Agadir och Taghazout ligger runt 16 grader, så se till att boka ett hotell med uppvärmd pool om du är sugen på att bada.
 • Vällarna kan vara lite kyliga så klä dig inte för tunt.
 • Charter och paket till Marocko i februari För att få lite varmare väder och havstemperaturer över 20 grader behöver du åka lite längre bort och gärna vara borta i två veckor.

Kap Verde är ögruppen utanför Afrikas östkust med solsäkert och varmt klimat året runt. I februari är temperaturen runt 24 grader mitt på dagen. I havet är det 22 grader vilket betyder att det är badvänligt. På kvällarna och nätterna håller sig temperaturen kring 18 grader.

 • Det regnar sällan, dock kan det vara blåsigt.
 • Charter och paket till Kap Verde i februari Året runt-resmål med väldigt höga temperaturer under våra sommarmånader.
 • Det är skönare temperaturer under vinterhalvåret.
 • I Dubai och Abu Dhabi är temperaturen i februari runt 24 grader på dagen och 21 grader i vattnet.

På kvällen och natten sjunker temperaturen ner till 14 grader. Det kan komma enstaka regnskurar under februari månad. Charter och paket till Förenade Arabemiraten i februari Vill du få riktigt varmt väder med ljumna nätter och badvänliga temperaturer i havet? Då får du bege dig längre bort, och gärna vara borta i minst två veckor.

Här är resmålen med minst 28 grader på dagarna. Till Mexiko kan du åka året runt och nästan alltid räkna med temperaturer över 30 grader. Det är dock under våra vintermånader som det regnar som minst i Mexiko. Februari har cirka 30 grader på dagarna och 18 grader på nätterna. I havet är det 25 grader varmt, alltså en riktigt skön badtemperatur.

I snitt regnar det cirka 7 dagar i februari. Charter och paket till Mexiko i februari Maldiverna är bäst att åka till i december-februari. Det är få regndagar och medeltemperaturen ligger på 30 grader. I havet kan du njuta av 29 härliga grader och på nätterna är det 24 grader.

 • Det krävs alltså ingen tung packning när du ska resa till Maldiverna.
 • Charter och paket till Maldiverna i februari I februari har i stort sett hela Thailand ett varmt och härligt klimat.
 • Temperaturen dagtid är runt 33 grader.
 • På kvällarna och nätterna är det sköna 24 grader.
 • Behöver du svalka dig? I havet är det hela 27 grader, skönt men inte speciellt svalkande! Det kommer knappt något regn under februari så passa på att njuta.
You might be interested:  Hur Förebygger Man Svamp I Underlivet?

Charter och paket till Thailand i februari Här är det hett i stort sett året runt. Temperaturen ligger på runt 32 grader mitt på dagen. Kvällarna och nätterna är också varma med temperaturer på 22 grader. Havet är badvänligt med sköna 29 grader. Charter och paket till Sri Lanka i februari För dig som söker något mer häftigt och spännande resmål, välj Brasilien och Rio de Janeriro.

Vilka Covid regler gäller på Gran Canaria?

Vilka intyg krävs för inresa till Spanien? Vad gäller om jag redan är vaccinerad eller har antikroppar? Den 2 juni lyfte Spanien kravet för resenärer från EU samt Schengenländer att visa EU:s digitala Covidintyg eller EU- likvärdig Covid -19 vaccination/ negativt intyg på aktiv infektion/ tillfrisknandeintyg.

Vilken kanarieö är varmast i januari?

Ganska varmt i januari: 18-22 grader

Luft – dag Luft – natt Resmål
21° 14° Spanien, Gran Canaria
21° 15° Spanien, Teneriffa
20° 13° Spanien, Fuerteventura
20° 13° Spanien, Lanzarote

Hur är vädret på Gran Canaria i april?

Vdret p Gran Canaria – Klimatet p Gran Canaria r subtropiskt, allts varmt ret om. De nordligaste delarna fr lite mer regn under vintermnaderna men inga strre mngder. I april brjar temperaturen att stiga och nr drygt 20 grader dagtid med kallare ntter. I juni r den skna sommaren igng med temperaturer p runt 26 grader, augusti r den varmaste sommarmnaden men tack vare lg luftfuktighet r de varma temperaturerna behagliga.

Vilken är den bästa ön på Kanarieöarna?

De östra öarna; Gran Canaria, Fuerteventura och Lanzarote är perfekta om du prioriterar sol och bad med närhet till större stränder, diskotek och livliga gågator. Om du vill va ha lite av allt kanske Teneriffa istället passar dig bäst. Ön erbjuder en kombination av livlig miljö och fantastiskt natur.

Hur är vädret på Kanarieöarna i april?

Spanien i april – Väder San Agustin Gran Canaria Smhi Du kan besöka Kanarieöarna året runt. Och i april har de fyra favoritöarna Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote och Fuerteventura en genomsnittlig dagstemperatur på 22 grader. Trots de många soltimmarna kan du dock förvänta dig dagar med kortvariga regnskurar och en aning mulet väder. Puerto de la Cruz Skyview Hotel Spanien (7 nätter) 1-rumslägenhet 4 445:- Sök Puerto Rico Revoli Playa Spanien (7 nätter) Tvårummare 4 582:- Sök Puerto Rico Natural Park Spanien (7 nätter) 2-rumslägenhet 4 595:- Sök Playa del ingles Las Arenas Spanien (7 nätter) Studio 4 616:- Sök Chartersäsongen på Mallorca startar så småningom i slutet av mars. I april är dagstemperaturen uppe på ca 19-21 grader och det är en bra period att besöka ön om du vill vandra i bergen, cykla eller vara aktiv på något annat sätt. Playa de Palma Don Miguel Playa Hotel Spanien (7 nätter) Dubbelrum 2 623:- Sök Cala dor BLUESEA Es Bolero Spanien (7 nätter) Lägenhet med balkong eller terrass 2 812:- Sök Alcudia BLUESEA Piscis – Adults only Spanien (7 nätter) Standard dobbeltrom med balkong/terrasse 2 845:- Sök Cala dor BLUESEA Club Marthas Spanien (7 nätter) Standard studio med balkong/terrasse 2 885:- Sök Aprilvädret på Costa del Sol kan jämföras med en sen vårdag i Sverige. Dock måste du som i Sverige vara förberedd på att det kan förekomma ett par regnvädersdagar. Torremolinos Palm Beach Club Spanien (7 nätter) Lägenhet 3 878:- Sök Fuengirola Apartamentos Jabega Spanien (7 nätter) Studio (begränsad havsutsikt) med balkong eller terrass 3 884:- Sök Nerja Las Rosas de Capistrano Spanien (7 nätter) Lägenhet (1 sovrum) 3 915:- Sök Fuengirola Myramar Fuengirola Spanien (7 nätter) Lägenhet (1 sovrum) 3 940:- Sök Hitta fler charterresor till Spanien i april

Vad är billigt att köpa på Gran Canaria?

alkohol – Eftersom Gran Canaria är ett frihandelsområde är det betydligt billigare att köpa alkohol här. Det kan därför vara värt att köpa en flaska att ta med hem till barskåpet. Har du förälskat dig i de kanariska vinerna finns det verkligen pengar att spara här.

You might be interested:  Hur Vet Man Om Honung Är Dålig?

Vad kostar det att äta ute på Gran Canaria?

På restauranger kan man i jämförelse med svenska priser äta till något lägre priser. Gran Canarias restaurangpriser kan variera men en lunch ligger runt 50-80kr. Generellt är det dyrare äta vid stränderna och nära anslutning till shoppingområdena.

Kan man bada på Gran Canaria i april?

Havstemperatur – Väder San Agustin Gran Canaria Smhi Havsvattnets temperatur per månad på Gran Canaria (Celsius) Gran Canaria har en behaglig havstemperatur som gör det möjligt att bada året runt. I januari, februari, mars och april är havstemperaturen dock kallare under året.

Vilken kanarieö är bäst i februari?

Kanarieöarna i februari – Väder San Agustin Gran Canaria Smhi Februari är en av de populäraste månaderna för att besöka Kanarieöarna. Här kan du nämligen njuta av dina semesterdagar i ett behagligt klimat med en genomsnittlig dagstemperatur på 19-21°C. Gran Canaria är helt klart svenskarnas favorit om vintern. Vädret är skönt och ön har ca 9 soltimmar om dagen och en genomsnittstemperatur på 20 grader i februari.

 1. Teneriffa får generellt litet mer regn än Gran Canaria.
 2. Och ändå är antalet soltimmar rimligt högt.
 3. Du kan därför få uppleva en grönare och mer frodig ö.
 4. På Fuerteventura blåser vinden en del och ön är därför idealisk till vattensport.
 5. Samtidigt har ön det torraste klimatet av alla Kanarieöarna.
 6. I februari är vädret på Lanzarote varmt och fint som på en svensk sommardag, vilket är perfekt om du är ute efter en aktiv badsemester.

Läs också: Kanarieöarnas 4 mest populära öar – vilken ska du välja? Dagstemperatur: 19-21°C Nattemperatur: 16°C Vattentemperatur: 18°C Soltimmar per dag: 6-9 Maspalomas Apartamentos THe Koala Garden Suites Spanien (7 nätter) Standard studio 5 205:- Sök Maspalomas Club Vista Serena Spanien (7 nätter) Standard Kingrom 5 275:- Sök Teneriffa Columbus Spanien (7 nätter) 5 737:- Sök Puerto Rico Colina Mar Apartment Hotel Spanien (7 nätter) Toromsleilighet med havutsikt 5 785:- Sök Hitta fler charterresor till Kanarieöarna i februari,

När är det högsäsong på Gran Canaria?

Vädret på Gran Canaria är varmt och härligt året om. Därför har det blivit populärt att resa till Gran Canaria såväl på sommaren som under högsäsongen som sträcker sig från november hela vägen in i februari. Vanligt är att man bokar en resa över vinterlovet.

Var blåser det minst på Gran Canaria?

Temperaturerna faller – I turistkommunen Mogán sydväst på Gran Canaria, där det vanligtvis är varmaste, minst nederbörd och minst vind, rapporterar Aemet dagtemperaturer på ca 22 grader och nattemperaturer på 12 grader idag. Ett temperaturfall rapporteras dock till 20, 19, 18 och 17 under de tre närmaste dagarna, med nattemperaturer ned till 9 grader från måndag.

Vid kusten är det vanligtvis lite varmare. I Las Palmas, som ligger norr på Gran Canaria och normalt har mer instabilt väder än i söder om vintern, rapporteras det 19 grader av dagen och ned till 16 på kvällen idag och temperaturen sjunker till 18/12 på måndagen. Det finns också rapporter om mörka moln i sju dagar framåt med utsikter för regn på både fredag, lördag, måndag, tisdag och onsdag.

Dessutom vind med upp till styv kuling i kasten.

Vilken är den bästa ön på Kanarieöarna?

De östra öarna; Gran Canaria, Fuerteventura och Lanzarote är perfekta om du prioriterar sol och bad med närhet till större stränder, diskotek och livliga gågator. Om du vill va ha lite av allt kanske Teneriffa istället passar dig bäst. Ön erbjuder en kombination av livlig miljö och fantastiskt natur.

När är solen starkast på Gran Canaria?

Vädret på öarna Solen är ofta framme på öarna. Den har sin betydelse för klimatet, vardagslivet och folkets sätt att vara. Dessutom har det visat sig att den har många goda egenskaper: den ger vitamin D, gör benstommen starkare, förbättrar humöret, påverkar positivt sömnkvalitén Emellertid, bör du ta följande i akt när du ska sola:

Använd alltid ett bra solskydd för din typ av hud. Sätt på mer solskyddsmedel varannan timme och när du badat. Undvik att sola mellan kl.12 och 16. Ha barnen under uppsikt när de solar och skydda dem på lämpligt sätt. Om du tänker vara på stranden under flera timmar, glöm inte att ta med en parasoll.

Kanarieöarna är en av de regioner med mest soltimmar i Europa: mer än 3.000. Den geografiska placeringen gör dessutom så att dagarna blir långa och ljusa under hela året. På vintern går solen upp kl.7:30 och ner kl.18:30 på kvällen och på sommaren gryr dagen kl.7:00 och börjar skymma kl.20:30.

Tack vare öarnas privilegierade klimat året runt, det enda du behöver lägga ner i resväskan oavsett var du kommer ifrån, är lätta kläder, sommarskor och någon typ av varmare kläder för kvällen eller för bergsturer. Klart att om du tänker praktisera någon typ av aktivitet eller sport, glöm då inte att ta med dig lämpliga kläder och naturligtvis måste du komma ihåg badkläder, solskyddsmedel och solglasögon.

: Vädret på öarna

Var på Gran Canaria är det varmast i mars?

Ca 18-26 grader

Ort Dag Vatten
Gran Canaria 20° 19°
Teneriffa 20° 19°
Fuerteventura 20° 18°
Lanzarote 20° 18°