Vörtbröd

Emmelies LCHF recept på vörtbröd
🌟 Instagram @emmelie.j

• 3dl mandelmjöl
• 0,5dl pofiber
• 2tsk bakpulver
• 2msk fiberhusk
• Vörtkryddor*
• 1tsk salt
• 5st ägg
• 1,5dl keso
• 1,5dl vatten

*Vörtkryddor.
2tsk kanel
1tsk ingefära
1msk malda pomeransskal
1tsk malde nejlika
0,75tsk mald kardemumma
0,5msk stött anis och fänkål

Sätt ugnen på 200°
Blanda alla dom torra ingredienserna i en bunke.
Vispa äggen i en annan bunke, riktigt fluffiga, under några minuter.
Mixa keson slät och vispa i vattnet i en tredje bunke.
Vispa ner keson i äggsmeten i några sekunder.
Vänd sedan ner dom torra ingredienserna i äggsmeten, med en slickepott.
Rör om tills det blandat sig jämnt.
Häll sedan upp i en brödform med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen i 35min.
Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar 10min.
Ta ut och låt svalna innan du skär upp det.

Jättegott att rosta också.