Wallenbergare med sockerärter och blomkålsmos

Wallenbergare med sockerärter och blomkålsmos
Skriv ut recept
Svensk klassiker som vanligtvis görs på kalvfärs. Dessa är gjorda på fläskfärs och serveras med sockerärter och ett gott blomkålsmos. Lite saltgurka är gott till
Portioner Förberedelsetid
6 biffar 10 minuter
Tillagningstid
20 minuter
Portioner Förberedelsetid
6 biffar 10 minuter
Tillagningstid
20 minuter
Wallenbergare med sockerärter och blomkålsmos
Skriv ut recept
Svensk klassiker som vanligtvis görs på kalvfärs. Dessa är gjorda på fläskfärs och serveras med sockerärter och ett gott blomkålsmos. Lite saltgurka är gott till
Portioner Förberedelsetid
6 biffar 10 minuter
Tillagningstid
20 minuter
Portioner Förberedelsetid
6 biffar 10 minuter
Tillagningstid
20 minuter
Ingredienser
Wallenbergare
Blomkålsmos
Portioner: biffar
Instruktioner
  1. Blanda ihop färs, ägggula, grädde, salt och peppar
  2. Forma färsen till 6 biffar
  3. Byn smöret i en stekpanna och lägg i dina Wallenbergare. Stek för medelvärme i 4 minuter
  4. Vänd biffarna och stek i ytterliga 3 minuter. Lägg ärtorna i stekpannan rundt Wallenbergarna och stäng av värmen på plattan
  5. Skaka stekpannan lätt i ca 1 minutså att ärterna täcks av smör och servera med
Blomkålsmos
  1. Koka 500 gram blomkål i 12 minuter
  2. Häll av vattnet och låt kålen ånga av ordentligt
  3. Smält smör i en kastrull och lägg blomkålen i kastrullen
  4. Mixa ihop med en stavmixer och smaka av med salt och peppar
Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *