Varmröka lax

Varmröka lax
Skriv ut recept
Investera i en röklåda så du kan varmröka fisk, kött eller grönsaker
Portioner Förberedelsetid
6 portioner 10 minuter
Tillagningstid Passiv tid
40 minuter 10 minuter
Portioner Förberedelsetid
6 portioner 10 minuter
Tillagningstid Passiv tid
40 minuter 10 minuter
Varmröka lax
Skriv ut recept
Investera i en röklåda så du kan varmröka fisk, kött eller grönsaker
Portioner Förberedelsetid
6 portioner 10 minuter
Tillagningstid Passiv tid
40 minuter 10 minuter
Portioner Förberedelsetid
6 portioner 10 minuter
Tillagningstid Passiv tid
40 minuter 10 minuter
Ingredienser
  • 900 gr laxfileer 2 stjärtbitar med skinn
  • 1 tsk salt salt utan jod
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Salta fisken med salt utan jod. Salt med jod ger en bitter bismak när man röker fisk eller kött
  2. Lägg 2 dl rökspån i ett foliepaket som du gör små hål i. Lägg paketet i botten på din röklåda under dropplåten
  3. Lägg ihop laxbitarna så att skinnsidan är ut och torka skinnet torrt med en bit hushållspapper. Placera fisken på översta gallret i din röklåda
  4. Som värmekälla använder jag en spisplatta inköpt billigt på ÖoB för att slippa använda brännare för rödsprit. Då slipper du en sotig röklåda
  5. Plattan sättes på högsta värme och röklådan får stå där i 40 minuter. stäng av värmen och låt stå i 10 minuter på eftervärme.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *