Köttfärssås

Detta recept är en bra bas som du kan krydda med det du tycker om. Kanske lite chili eller vitlök. Varför inte båda.
Portioner | Förberedelsetid |
6 portioner | 30 minuterr |
Tillagningstid | Passiv tid |
2 timme | 1.5 timme |
|
|
![]() |
Detta recept är en bra bas som du kan krydda med det du tycker om. Kanske lite chili eller vitlök. Varför inte båda.
|
Ingredienser
- 800 gr nötfärs
- 2 styk morötter finhacka med matberedare
- 400 gr tomatkross ungefär 1 burk av god kvalitet
- 0,5 dl tomatpure
- 1 stor gul lök grovhacka löken
- 1 styck hönsbuljongtärning
- 1 msk salt
- 2 tsk svartpeppat
- 2 msk paprikapulver
Portioner: portioner
Instruktioner
- Bryn köttfärsen i en gryta tills den är finfördelad och väl stekt. Du kan tillsätta olja eller smör för att tillföra fett men jag tycker inte det behövs.
- Lägg i hackad lök, tomatpuré och fräs tills löken har blivit glansig och lite genomskinlig.
- Lägg i resten av ingredienserna och koka upp såsen under omröring. Låt koka i 1.5 timme lå låg värme.
- Nu kan du smaka av köttfärssåsen med salt, peppar och andra goda kryddor om det behövs.
- Servera med strimlade grönsaker, en klick creme fraiche och en god riven ost
Dela det här receptet
Drivs avWP Ultimate Recipe