Syrade grönsaker

syrade grönsaker
Skriv ut recept
syrade grönsaker
Skriv ut recept
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Riv grönsakerna grovt och blanda med 1 matsked salt i en stor bunke. Knåda grönsakerna med saltet och låt stå en stund tills det bildas vätska.
  2. Fyll glasburkar upp till 2 cm från kanten av burken. Lägg ett vitkålsblad överst så att grönsakerna inte kommer i kontakt med luft.
  3. Fyll eventuellt på med extra vatten som innehåller 1 tsk salt per liter vatten.
  4. Låt stå i rumstemperatur i 1-2 veckor. Öppna burkarna 1 gång om dagen för att pysa ut luft.
  5. Förvara sedan burkarna i kylskåp. Grönsakerna håller flera månader i kylskåp om du ser till att det inte kommer luft åt dom. Du kan även använda de syrade grönsakerna direkt.
Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *