Stenåldersbröd

Stenåldersbröd
Skriv ut recept
Det blir ett mäktigt bröd på ca 1 kg som skall ätas i tunna skivor. Lite som ett danskt rågbröd perfekt för smörrebröd.
Portioner Förberedelsetid
1 limpa 5 minuter
Tillagningstid
1 timme
Portioner Förberedelsetid
1 limpa 5 minuter
Tillagningstid
1 timme
Stenåldersbröd
Skriv ut recept
Det blir ett mäktigt bröd på ca 1 kg som skall ätas i tunna skivor. Lite som ett danskt rågbröd perfekt för smörrebröd.
Portioner Förberedelsetid
1 limpa 5 minuter
Tillagningstid
1 timme
Portioner Förberedelsetid
1 limpa 5 minuter
Tillagningstid
1 timme
Ingredienser
Portioner: limpa
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 160 grader
  2. Lägg 700 gram blandade nötter och frön i en matberedare och kör till en mellangrov struktur.
  3. Blanda ner ägg och olja till en smet och häll över i en 1 liters bakform.
  4. Baka i en timme och låt kallna helt innan du skär upp skivor. Skiva brödet och frys in.
Dela det här receptet