Stekta kotletter
Ingredienser
- 2 stora kotletter
- 50 gr smör
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar grovmalen
Skysås
- 100 gr smör dela smöret i 6 tärningar
- 0,5 dl hönsbuljong
Portioner:
Instruktioner
- Bryn smöret i en stekpanna på hög värme
- Lägg i kotletterna och sänk värmen till medel temperatur
- Salta och peppra på köttet
- När du ser att köttsaft tränger upp på ytan vänd på kotletten
- Salta och peppra på den brynta köttytan
- När köttsaft tränger upp på den brynta ytan lägger du smöret till skyn i tärning runt kotletterna
- Skaka stekpannan försiktigt fram och tillbaka på plattan
- Ta upp kotletterna och häll buljong i stekpannan. Ge ett snabbt uppkok
- Vispa ihop smör och köttsaft till en god sky.
Dela det här receptet
Drivs avWP Ultimate Recipe