Stekt lax med brysselkål
Ingredienser
Stekt brysselkål
- 400 gr brysselkål fryst
- 100 gr smör
- 200 gr purjolök
- salt
- svartpeppat
Kall sås
- 1 dl majonnäs
- 2 dl crème fraich
- 1 msk dill finhackad
- 1 msk pepparrot riven
Portioner: portioner
Instruktioner
- Hacka purjolök. Tina brysselkål i 3 minuter i mikrovågsugn
- Smält smör i en gryta och lägg i grönsakerna, låt puttra i ca 10 minuter
- Stäng av värmen och låt kastrullen stå kvar på spisen under tiden du steker laxen
- Stek laxen i smör i 3 minuter och vänd. Salta och peppra fisken och lägg ett lock på stekpannan. Fortsätt att steka laxen i 3 minuter till
- Smaka av med salt och peppar.Servera med en kall sås, citron och tomater
Dela det här receptet
Drivs avWP Ultimate Recipe