Saltgurka inlagd

Saltgurka inlagd
Skriv ut recept
Att lägga in egen saltgurka är så enkelt och resultatet så gott på en hamburgare eller på en smörgås med leverpastej
Portioner Förberedelsetid
15 gurkor 15 minuter
Passiv tid
5-8 dagar
Portioner Förberedelsetid
15 gurkor 15 minuter
Passiv tid
5-8 dagar
Saltgurka inlagd
Skriv ut recept
Att lägga in egen saltgurka är så enkelt och resultatet så gott på en hamburgare eller på en smörgås med leverpastej
Portioner Förberedelsetid
15 gurkor 15 minuter
Passiv tid
5-8 dagar
Portioner Förberedelsetid
15 gurkor 15 minuter
Passiv tid
5-8 dagar
Ingredienser
Portioner: gurkor
Instruktioner
  1. Diska en glasburk och fyll den med kokande vatten. Återanvänd en gammal glasburk eller köp en ny tjusig för endamålet
  2. Häll vatten, salt och kryddor i en skål och rör om tills saltet har löst upp.
  3. Varva gurkor och dill i en glas eller keramikbehållare och häll på den kryddiga saltlagen. Gurkan skall vara helt täckt av lagen så lägg en tyngd längst upp i krukan
  4. För att fermentera ställer du inläggningen på en mörk plats som håller en temperatur på18-23 grader i 1 veckas tid
  5. Spara saltlagen som blir över i kylskåp och använd till att skölja bort jästen eller gör en ny lag. Efter 1 vecka kan du se en vit jästkultur som har bildats längst upp. Det är som det skall och du sköljer bort detta genom att tillföra mer saltlag
  6. Försegla glaskrukan och förvara dina gurkor i kylskåpet
Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *