Rostade rotfrukter

Rostade rotfrukter
Skriv ut recept
En enkel grönsaksrätt som tillagas genom att rosta en blandning av olika rötter i ugnen på hög värme.
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 15 minuter
Passiv tid
20 minuter
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 15 minuter
Passiv tid
20 minuter
Rostade rotfrukter
Skriv ut recept
En enkel grönsaksrätt som tillagas genom att rosta en blandning av olika rötter i ugnen på hög värme.
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 15 minuter
Passiv tid
20 minuter
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 15 minuter
Passiv tid
20 minuter
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Skala och strimla rotfrukterna i jämnstora strimlor, Hacka löken i små bitar
  2. Sätt ugnen på 250 grader
  3. Koka rotfrukterna i vatten i ca 5 minuter, Häll av vattnet och låt torka en stund
  4. Blanda lök, rotstrimlor, olja, salt och peppar i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen
  5. Låt grädda i ca 25 minuter eller tills du är nöjd med färgen. Gott som tillbehör till fisk eller kött
Dela det här receptet