Rimmat fläsk

Rimmat fläsk
Skriv ut recept
Saltat fläsk utan nitrit blir mindre rött i färgen
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 10 minuter
Passiv tid
4 dygn
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 10 minuter
Passiv tid
4 dygn
Rimmat fläsk
Skriv ut recept
Saltat fläsk utan nitrit blir mindre rött i färgen
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 10 minuter
Passiv tid
4 dygn
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 10 minuter
Passiv tid
4 dygn
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Klappa in saltet ordentligt i köttbiten och lägg i en plastpåse
  2. Vänd på sidfläsket morgon och kväll i 3 dygn
  3. Skölj av saltet och blötlägg sedan i kallt vatten under ett dygn. Nu är det klart
Receptanteckningar

Om du tänker röka skall du torka av fläsket och lägg in i kylen för att torka i minst 12 timmar till. Röken fastnar inte på blöt yta

Dela det här receptet