Paneer Indisk färskost

Paneer Indisk färskost
Skriv ut recept
Att göra Paneer är väldigt lätt. Osten som smakar mjölk är god i en kryddig krämig sås.
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 5 minuter
Tillagningstid Passiv tid
15 minuter 3 timmar
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 5 minuter
Tillagningstid Passiv tid
15 minuter 3 timmar
Paneer Indisk färskost
Skriv ut recept
Att göra Paneer är väldigt lätt. Osten som smakar mjölk är god i en kryddig krämig sås.
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 5 minuter
Tillagningstid Passiv tid
15 minuter 3 timmar
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 5 minuter
Tillagningstid Passiv tid
15 minuter 3 timmar
Ingredienser
  • 3 liter mjölk fullfet röd mjölk
  • 1 dl citronsaft Du kan använda vinäger om du vill
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Värm upp mjölken under omröring till kokpunkt och dra bort kastrullen från plattan
  2. Häll i 0,5 dl av citronsaften under tiden du rör i mjölken. Mjölken kommer att koagulera till små klumper
  3. Häll i resten av citronsaften och nu bör du se stora klumper av ostmassa och en vattnig vätska
  4. Lägg en silduk eller tunt bomullstyg i ett durkslag. Jag använder en sliten kökshandduk.
  5. Häng ett durkslag över vasken och häll i ost och vätska. Låt rinna av i 30 minuter
  6. Samla ihop kanterna på silduken och pressa ur så mycket vätska du kan. Lägg tillbaka silduk och ost i durkslagen Lägg på en tyngd och ställ in i kylskåp i 2 timmar.
  7. Du kan nu använda osten direkt eller spara den inplastad i kyl i 4-5 dagar
Dela det här receptet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *