Paneer Indisk färskost

Att göra Paneer är väldigt lätt. Osten som smakar mjölk är god i en kryddig krämig sås.
Portioner | Förberedelsetid |
4 portioner | 5 minuter |
Tillagningstid | Passiv tid |
15 minuter | 3 timmar |
|
|
![]() |
Att göra Paneer är väldigt lätt. Osten som smakar mjölk är god i en kryddig krämig sås.
|
Ingredienser
- 3 liter mjölk fullfet röd mjölk
- 1 dl citronsaft Du kan använda vinäger om du vill
Portioner: portioner
Instruktioner
- Värm upp mjölken under omröring till kokpunkt och dra bort kastrullen från plattan
- Häll i 0,5 dl av citronsaften under tiden du rör i mjölken. Mjölken kommer att koagulera till små klumper
- Häll i resten av citronsaften och nu bör du se stora klumper av ostmassa och en vattnig vätska
- Lägg en silduk eller tunt bomullstyg i ett durkslag. Jag använder en sliten kökshandduk.
- Häng ett durkslag över vasken och häll i ost och vätska. Låt rinna av i 30 minuter
- Samla ihop kanterna på silduken och pressa ur så mycket vätska du kan. Lägg tillbaka silduk och ost i durkslagen Lägg på en tyngd och ställ in i kylskåp i 2 timmar.
- Du kan nu använda osten direkt eller spara den inplastad i kyl i 4-5 dagar
Dela det här receptet
Drivs avWP Ultimate Recipe