Kalops
Ingredienser
- 1,5 kg grytbitar av nöt Om du köper en hel bit kött, skär stora bitar ca 3x3 cm
- 4 stora gul lök Grovhacka
- 4 stora morötter Skär i slantar
- 4 styck lagerblad
- 2 msk mandelmjöl Låt mandelmjöl reda såsen
- 5 dl buljong Använd tärning och vatten om du inte har egen buljong
- 1 msk kryddpepparkorn Lägg i en tesil som du lätt plockar upp när gryta är klar
- salt och peppar
Portioner: portioner
Instruktioner
- Bryn kött, lök och morot i smör i omgångar så allt kött blir väl brynt
- Detta kan du förbereda kvällen innan och förvara i kylskåp över natten.
- Lägg kött, lök, morot, mandelmjöl, buljongtärning, vatten, lagerblad och kryddpepparkorn i en Crock pot.
- Ställ in värmen på Low och tiden på 6 timmar. Kalopsen tillagas på eftervärme och är klar lagom tills familjen kommer hem från jobb, fritid eller skola.
- Du kan givetvis tillaga kalops på spisen i en gryta med lock. Koka ihop på svag värme i ca 1,5 timme
- Smaka av med salt och peppar. Servera med kokta rödbetor. Det finns färdigkokta att köpa i affären om du vill ha tillbehöret klart
Dela det här receptet
Drivs avWP Ultimate Recipe