Helstekt rödspätta

Helstekt rödspätta
Skriv ut recept
Det är underbart med helstekt rödspätta, nyplockade kantareller och ugnsbakad rödbeta med citronsmör
Portioner Förberedelsetid
2 portioner 10 minuter
Tillagningstid
20 minuter
Portioner Förberedelsetid
2 portioner 10 minuter
Tillagningstid
20 minuter
Helstekt rödspätta
Skriv ut recept
Det är underbart med helstekt rödspätta, nyplockade kantareller och ugnsbakad rödbeta med citronsmör
Portioner Förberedelsetid
2 portioner 10 minuter
Tillagningstid
20 minuter
Portioner Förberedelsetid
2 portioner 10 minuter
Tillagningstid
20 minuter
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Sätt ugnsvärmen på 80 grader och ställ in 2 tallrikar i ugnen
  2. Rensa rödspättan från fenor, huvud och skölj insidan så du får bort blod och inälvor. Eller be din fiskhandlare att göre det för dig 😉
  3. Salta och peppra fisken och stek den i rikligt smör på medelvärme i 5 minuter. Vänd rödspättan och fortsätt att steka i 5 minuter till.
  4. Flytta över fisken på den varma tallriken och tillaga nästa spätta. Servera med det brynta smöret
Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *