Helstekt kyckling

Kyckling är gott och busenkelt att göra. När middagen är över spara alla rester av vinge, ben, skinn och släng i en behållare i frysen till buljong
Portioner | Förberedelsetid |
4 portioner | 10 minuter |
Tillagningstid | Passiv tid |
1,5 timme | 20 minuter |
|
|
![]() |
Kyckling är gott och busenkelt att göra. När middagen är över spara alla rester av vinge, ben, skinn och släng i en behållare i frysen till buljong
|
Ingredienser
kyckling
- 1 kyckling ca 1,2 kg
- 1 msk grillkrydda
- 1 tsk salt
sås
- 3 dl buljong från formen
- 5 dl vispgrädde
- 1 msk tomatpure
- 1 msk dijon senap
- 1 msk soja Kikoman
- salt
- svartpeppat
Portioner: portioner
Instruktioner
kyckling
- Sätt ugnen på 175 grader
- Skölj kycklingen med kallt vatten och låt rinna av
- Gnid in kycklingen utanpå och innuti med salt och grillkrydda
- Lägg den i en ugnssäker form och stek kycklingen längst ner i ugnen i 1 1/5 timme
- Lägg kycklingen på en skärbräda och låt vila 20 minuter innan du skär upp den. då kommer den att vara saftigare
- Häll 2 dl kokande vatten ugnsformen och vispa ur formen för att få buljong till sås.
sås
- Koka ihop buljong och grädde till önskad tjocklek
- Smaka av med goda kryddor
Dela det här receptet
Drivs avWP Ultimate Recipe