Helstekt kyckling

Helstekt kyckling
Skriv ut recept
Kyckling är gott och busenkelt att göra. När middagen är över spara alla rester av vinge, ben, skinn och släng i en behållare i frysen till buljong
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 10 minuter
Tillagningstid Passiv tid
1,5 timme 20 minuter
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 10 minuter
Tillagningstid Passiv tid
1,5 timme 20 minuter
Helstekt kyckling
Skriv ut recept
Kyckling är gott och busenkelt att göra. När middagen är över spara alla rester av vinge, ben, skinn och släng i en behållare i frysen till buljong
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 10 minuter
Tillagningstid Passiv tid
1,5 timme 20 minuter
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 10 minuter
Tillagningstid Passiv tid
1,5 timme 20 minuter
Ingredienser
kyckling
sås
Portioner: portioner
Instruktioner
kyckling
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Skölj kycklingen med kallt vatten och låt rinna av
  3. Gnid in kycklingen utanpå och innuti med salt och grillkrydda
  4. Lägg den i en ugnssäker form och stek kycklingen längst ner i ugnen i 1 1/5 timme
  5. Lägg kycklingen på en skärbräda och låt vila 20 minuter innan du skär upp den. då kommer den att vara saftigare
  6. Häll 2 dl kokande vatten ugnsformen och vispa ur formen för att få buljong till sås.
sås
  1. Koka ihop buljong och grädde till önskad tjocklek
  2. Smaka av med goda kryddor
Dela det här receptet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *