Gröna ärter och ostsås

Ost och ärtsås
Skriv ut recept
En nyttig, billig och snabb sås till kött eller fisk
Portioner Förberedelsetid
4 5
Tillagningstid
10
Portioner Förberedelsetid
4 5
Tillagningstid
10
Ost och ärtsås
Skriv ut recept
En nyttig, billig och snabb sås till kött eller fisk
Portioner Förberedelsetid
4 5
Tillagningstid
10
Portioner Förberedelsetid
4 5
Tillagningstid
10
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Smält smör och pressa ner vitlök i en kastrull
  2. Stek den pressade vitlöken i smör för låg värme i 5 minuter. Låt inte löken få färg.
  3. Koka ärter i saltat vatten i 3 minuter
  4. Lägg undan 1 dl ärter i en skål
  5. Mixa resterande ärter och lite kokvatten till en sås konsistens
  6. Bland hela ärter, riven ost och vitlökssmöret med ärtsåsen och smaka av med salt, peppar och eventuellt mynta för extra Engelsk smaksättning.
Dela det här receptet