Grillspett med svamp och äpplebacon

Grillspett med svamp och äpplebacon
Skriv ut recept
Säg det som inte blir gott på grillspett, allt platsar på en pinne. Jag älskar kombinationen syrligt äpple och bacon.
Portioner Förberedelsetid
3 portioner 20 minuter
Tillagningstid Passiv tid
15 minuter 1-8 timmar i kylskåp
Portioner Förberedelsetid
3 portioner 20 minuter
Tillagningstid Passiv tid
15 minuter 1-8 timmar i kylskåp
Grillspett med svamp och äpplebacon
Skriv ut recept
Säg det som inte blir gott på grillspett, allt platsar på en pinne. Jag älskar kombinationen syrligt äpple och bacon.
Portioner Förberedelsetid
3 portioner 20 minuter
Tillagningstid Passiv tid
15 minuter 1-8 timmar i kylskåp
Portioner Förberedelsetid
3 portioner 20 minuter
Tillagningstid Passiv tid
15 minuter 1-8 timmar i kylskåp
Ingredienser
På Spettet
Marinaden
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Blötlägg 9 bambupinnar i vatten så de inte blir brända när du grillar dina spett. Blanda ihop marinaden.
  2. Skär fläskfilén i 18 skivor som du lägger i marinaden i en timme eller längre. Du kan förbereda och förvara i kylskåp.
  3. Skala äpplet och dela det i 18 bitar. Dela 9 skivor bacon på mitten och snurra 1/2 skiva bacon runt varje äpplebit.
  4. Dela korvarna i 18 bitar och löken i klyftor
  5. Nu kan du börja bygga dina goda spett. Fördela 2 stycken av alla ingredienser på 9 spett samt extra lökskivor mellan alla bitar
  6. Godast blir det om lök och bacon får ligga ihop på spetten och om du börja och sluta med en champinjon hålls allt på plats.
  7. Pensla din grillspett med marinaden under tiden du grillar. Servera med en god sallad och en iskall Pale Ale
Dela det här receptet