Gazpacho en grön sommarsoppa

En grön Gazpacho som passar en riktig varm sommardag. Servera som en isglass på pinne är en kul och svalkande förrätt. Rostade pumpafrön är vackert och gott till soppan
Portioner | Förberedelsetid |
4 portioner | 10 minuter |
Tillagningstid |
15 minuter |
|
|
![]() |
En grön Gazpacho som passar en riktig varm sommardag. Servera som en isglass på pinne är en kul och svalkande förrätt. Rostade pumpafrön är vackert och gott till soppan
|
Ingredienser
- 1 medelstor gurka
- 2 dl fryst avobado
- 1 stor schalottenlök Du kan ta annan lök du tycker om
- 1 dl bladpersilja
- 1 dl oregano
- 1 dl bladspenat Använd gärna fryst
- 4 dl vatten
- 2 msk äpplecidervinäger Eller annan du tycker om
- 1 dl olivolja
- 1 tsk vitlök
- 1 tsk chiliflingor
- salt och pepppar
Portioner: portioner
Instruktioner
- Skala lök, vitlök och dela gurkan i mindre bitar
- Lägg alla ingredienser i en matberedare eller lägg ingredienser i en kastrull om du använder en stavmixer. Mixa till en slät soppa.
- Smaka av med salt och peppar
- Frys i glassformar om du vill servera som en sommrig och en rolig förrätt
Dela det här receptet
Drivs avWP Ultimate Recipe