Fiskcurry från Malaysia
Ingredienser
- 600 gr makrillfilé eller annan fet fisk
- 2 medelstor aubergin
- 1 stor lök
- 1 msk grön currypaste
- 3 dl kokosmjölk
- 2 dl vatten
- 0,5 dl kokosfett eller olja
- 1 msk ingefära färsk riven
- 0,5 dl limejuice
- 1 tsk limeskal
- 2 vitlöksklyftor
- salt och peppar
Portioner: portioner
Instruktioner
- Finhacka lök , dela aubergine och fiskfilé i bitar
- Fräs lök, vitlök och ingefära i en stekpanna tills de är mjuka. Tillsätt currypaste rör väl och låt fräsa i 1 minut
- Häll vatten, kokosmjölk, limesaft och limeskal i stekpannan och låt koka upp
- Lägg i aubergine sänk värmen och låt sjuda i 5 minuter
- Smaka av såsen med salt och peppar. Tillsätt fisken och låt sjuda i 3 minuter till
- Serveras med kokt grönsaksris
Dela det här receptet
Drivs avWP Ultimate Recipe