Finsk kålrotslåda

Finsk kålrotslåda
Skriv ut recept
Perfekt som tillbehör till korv, skinka ja faktiskt det mesta i köttväg
Portioner Förberedelsetid
6 20 minuter
Tillagningstid Passiv tid
30 minuter 30 minuter
Portioner Förberedelsetid
6 20 minuter
Tillagningstid Passiv tid
30 minuter 30 minuter
Finsk kålrotslåda
Skriv ut recept
Perfekt som tillbehör till korv, skinka ja faktiskt det mesta i köttväg
Portioner Förberedelsetid
6 20 minuter
Tillagningstid Passiv tid
30 minuter 30 minuter
Portioner Förberedelsetid
6 20 minuter
Tillagningstid Passiv tid
30 minuter 30 minuter
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Skala, tärna kålroten och koka den mjuk i lättsaltat vatten
  3. Häll av vatten och låt svalna lite
  4. Tillsätt grädde, crème fraiche, ägg och smör och vispa till ett mos med elvisp
  5. Smaka av med salt , kryddpeppar och vitpeppar.
  6. Häll i moset smord form och hyvla över lite smör.
  7. Strö på sesamfrön eller mandelspån och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *