Enkel Hollandaise/Bearnaise sås

Enkel Hollandaise/Bearnaise sås
Skriv ut recept
En smör och ägg baserad sås som du kan krydda med dragon till kött, med citron och dill till fisk eller vårlök till allt i matväg. Kokta grönsaker såå gott
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 10 minuter
Tillagningstid
15 minuterr
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 10 minuter
Tillagningstid
15 minuterr
Enkel Hollandaise/Bearnaise sås
Skriv ut recept
En smör och ägg baserad sås som du kan krydda med dragon till kött, med citron och dill till fisk eller vårlök till allt i matväg. Kokta grönsaker såå gott
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 10 minuter
Tillagningstid
15 minuterr
Portioner Förberedelsetid
4 portioner 10 minuter
Tillagningstid
15 minuterr
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Skär kallt smör i tärningar
  2. Vispa ihop äggulor med crème fraiche och citronsaft i ett vattenbad. Vispa kraftigt tills såsen börja tjockna
  3. Ta bort såsen från värmen och lägg i allt smör på en gång
  4. Fortsätt att vispa till såsen är väl blandad. Smaka av med salt och peppar var dock lite försiktig med saltet om du använder saltat smör i såsen
  5. Blanda i dina örtkryddor och njut av en smörsås som hette duga
Receptanteckningar

Se ett danskt klipp om hur du gör

https://www.youtube.com/watch?v=qiKOofJVQRM

Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *