Enkel Hollandaise/Bearnaise sås

En smör och ägg baserad sås som du kan krydda med dragon till kött, med citron och dill till fisk eller vårlök till allt i matväg. Kokta grönsaker såå gott
Portioner | Förberedelsetid |
4 portioner | 10 minuter |
Tillagningstid |
15 minuterr |
|
|
![]() |
En smör och ägg baserad sås som du kan krydda med dragon till kött, med citron och dill till fisk eller vårlök till allt i matväg. Kokta grönsaker såå gott
|
Ingredienser
- 4 styck äggula
- 4 msk crème fraiche
- 300 gr smör
- 1 tsk citronsaft
- salt och peppar
Portioner: portioner
Instruktioner
- Skär kallt smör i tärningar
- Vispa ihop äggulor med crème fraiche och citronsaft i ett vattenbad. Vispa kraftigt tills såsen börja tjockna
- Ta bort såsen från värmen och lägg i allt smör på en gång
- Fortsätt att vispa till såsen är väl blandad. Smaka av med salt och peppar var dock lite försiktig med saltet om du använder saltat smör i såsen
- Blanda i dina örtkryddor och njut av en smörsås som hette duga
Receptanteckningar
Se ett danskt klipp om hur du gör
Dela det här receptet
Drivs avWP Ultimate Recipe