Buljong på renben

Buljong på renben
Skriv ut recept
Jag köpte en halv ren och fick då även ben till buljong. Salta kan du göra senare när du använder den färdiga buljongen
Portioner Förberedelsetid
4 liter 20 minuter
Tillagningstid Passiv tid
8 timmar 8 timmar
Portioner Förberedelsetid
4 liter 20 minuter
Tillagningstid Passiv tid
8 timmar 8 timmar
Buljong på renben
Skriv ut recept
Jag köpte en halv ren och fick då även ben till buljong. Salta kan du göra senare när du använder den färdiga buljongen
Portioner Förberedelsetid
4 liter 20 minuter
Tillagningstid Passiv tid
8 timmar 8 timmar
Portioner Förberedelsetid
4 liter 20 minuter
Tillagningstid Passiv tid
8 timmar 8 timmar
Ingredienser
Portioner: liter
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Lägg ben och tomatpuré i en långpanna och rosta i ugnen i ca 25 minuter
  3. Koka upp 5 liter vatten i en 10 liters gryta
  4. Lägg ben, grönsaker och kryddor i grytan och fyll på med mer vatten vid behov. Benen skall täckas av vatten
  5. Låt koka för svag värme i 8 timmar
  6. Sila buljongen och låt den koka ihop till lagom styrka
Dela det här receptet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *