Bläckfisksoppa från Korea
Ingredienser
Soppans ingredienser
- 250 gr bläckfisk
- 250 gr rättika eller rova
- 7 dl vatten
- 10 cm purjolök
- 2 styck salladslök
- 1 liten gul lök
marinad
- 2 msk Kikoma eller koreansk soyasås
- 1 msk fisksås eller 1 tesked salt om du inte tycker om fisksås
- 1 msk chiliflingor
- 2 klyftor vitlök pressad
Portioner: portioner
Instruktioner
- Skala och skär grönsakerna grovt.
- Dela bläckfisken i tunna ringar och lägg grönsaker och fisk i en kastrull.
- Blanda marinaden med alla ingrdienserna direkt i kastrullen och låt marinera i 10 minuter.
- Nu häller du på vatten och låter soppan koka i 40 minuter eller tills bläckfisken är mör.
Dela det här receptet
Drivs avWP Ultimate Recipe