Bacon

Bacon
Skriv ut recept
Hemmarök för att kallröka bacon i din klotgrill
Portioner Förberedelsetid
500 gram 15 minuter
Tillagningstid
8 timmar
Portioner Förberedelsetid
500 gram 15 minuter
Tillagningstid
8 timmar
Bacon
Skriv ut recept
Hemmarök för att kallröka bacon i din klotgrill
Portioner Förberedelsetid
500 gram 15 minuter
Tillagningstid
8 timmar
Portioner Förberedelsetid
500 gram 15 minuter
Tillagningstid
8 timmar
Ingredienser
Portioner: gram
Instruktioner
  1. Det är viktigt att sidfläsket har en torr yta innan du röker det. Röken fastnar inte på en fuktig yta. Låt köttet ligga ca 1/2-1 dygn i kylen och torka till innan du börjar.
  2. En liten rök som räcker bra till för hemmabruk inköpt på Extreme Food i Göteborg. Fyll på spån och se till att röklådans spiral inte är täckt
  3. Öppna grillens bottenventil helt och ventilen på locket till en liten springa
  4. Tänd på spånen med ett värmeljus och du har en bränntid på ca 8 timmar
  5. Jag tänder röken på kvällen och tar in det rökta på morgonen
Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *