Äpple Sweet Chilisås

Äpple Sweet Chilisås
Skriv ut recept
En stärk söt syrlig sås som du kan smaksätta kalla rätter med. Den funkar mycket bra att använda i marinader och dressingar. Den innehåller gelatin som förtjockningsmedel så såsen blir flytande vid höga temperaturer.
Portioner Förberedelsetid
6 dl 10 minuter
Tillagningstid Passiv tid
15 minuter 6 timmar
Portioner Förberedelsetid
6 dl 10 minuter
Tillagningstid Passiv tid
15 minuter 6 timmar
Äpple Sweet Chilisås
Skriv ut recept
En stärk söt syrlig sås som du kan smaksätta kalla rätter med. Den funkar mycket bra att använda i marinader och dressingar. Den innehåller gelatin som förtjockningsmedel så såsen blir flytande vid höga temperaturer.
Portioner Förberedelsetid
6 dl 10 minuter
Tillagningstid Passiv tid
15 minuter 6 timmar
Portioner Förberedelsetid
6 dl 10 minuter
Tillagningstid Passiv tid
15 minuter 6 timmar
Ingredienser
Portioner: dl
Instruktioner
  1. Skär av toppen på chilifrukterna och skaka ur en del av fröna. Hacka chilin grovt och lägg över i en matberedare med kniv
  2. Lägg även i vitlök och ingefära och mixa allt ihop tills du har en finhackat massa
  3. Gelatinbladen lägger du i en skål och häller på kallt vatten så det täcker.
  4. Häll olja i en kastrull och fräs chilimassan i ca 5 minuter vid låg värme (nu kliar det lite i halsen så om du har känsliga individer runt dig får dom lämna köket)
  5. Blanda ner tomatpuré och häll på 2 dl äpplejuice
  6. Låt koka upp och vispa i dom urkramade gelatinbladen
  7. Ta bort kastrullen från värmen och häll på resten av vätskan alltså 3 dl äpplejuice och 1 dl äpplecidervinäger
  8. Häll över på en flaska och skaka flaskan med jämna mellanrum så alla ingredienserna fördelas på ett bra sätt i gelatin vätskan.
Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *