Aioli

Jag älskar aioli till räksallad. Aioli är en vitlöksmajonnäs så om du har en god majonnäs hemma kan du pressa ner vitlök och lite citronsaft den. Går dock väldigt fort att göra egen aioli från grunden
Portioner | Förberedelsetid |
2.5 dl | 10 minuter |
Tillagningstid | Passiv tid |
5 minuter | 30 minuter |
|
|
![]() |
Jag älskar aioli till räksallad. Aioli är en vitlöksmajonnäs så om du har en god majonnäs hemma kan du pressa ner vitlök och lite citronsaft den. Går dock väldigt fort att göra egen aioli från grunden
|
Ingredienser
- 1 ägggula Alla ingredienser skall vara rumstempererade
- 2 dl rapsolja
- 1 tsk dijon senap Eller någon annan senap du tycker om
- 1 tsk citronsaft
- 2 klyftor vitlök
- salt och peppar
Portioner: dl
Instruktioner
- Använd en stavmixer. Vispa ihop äggulan, citronsaft och senap. Häll försiktigt i oljan under vispning, först droppvis och sedan i en fin stråle.och smaka av med salt och peppar.
- Rör ner pressad vitlök och smaka av med lite salt och vitpeppar. Du kan blanda i crème fraiche för en lättare aioli men jag kör som den är.
Dela det här receptet
Drivs avWP Ultimate Recipe