Linfröknäckebröd
Mycket lite kolhydrater i dessa billiga och goda knäckebröd
Det är inte bra att äta stora mängder krossade linfrön då linfrö innehåller glykosider som är giftigt i stora mängder. Dessa skadliga ämnen försvinner om du värmer upp linfrön till 175 grader enligt livsmedelsverket.
Kolla här Värm helst upp linfrön innan konsumtion

2 msk chiafrön
3 dl vatten
3 dl vatten
1 dl kvarg eller annan fil produkt
1/2 dl olivolja
200 g krossad linfrön
2 msk hela linfrön
4 msk solrosfrön
2 tsk kummin eller brödkrydda
2 tsk kummin eller brödkrydda
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 matskedar psylliumfröskal
Så gör du
Chiafrön blandas med vatten och får svälla i ca 15 minuter. Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda alla torra ingredienser och till sätt sedan chiafrö, fil och olja. Blanda ihop till en tjock smet och placera degen i en liten bakform klädd med bakplåtspapper.
Baka i en 150 ° ugn under en timme.

Låt svalna och skär tunna skivor bröd som du lägger på bakgaller och torkar i ugn 175 grader i ca 30 minuter eller tills bröden känns torra och rostade.
Ta brödet ur formen och låt svalna helt på galler.